BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Savorana'da fuhuş yapılmadı iddiası

Savarona yatındaki “fuhuş baskını” nedeniyle tutuklanan, Kazak işadamı: “Herkesin sevgilisi vardı"

Abone ol

Savarona yatındaki “fuhuş baskını” nedeniyle tutuklanan Kazak işadamı Tevfik Arif’in sorgusunda “Benim dünyam biraz farklı olduğu için zor anlıyorum. Anlamak istiyorum fakat anlayamıyorum. Çünkü benim bugüne kadar Türkiye’ye hayrımdan başka bir şey yaptığım olmadı. Ben anlamıyorum suçum nedir, neden çamur atıyorlar?” dediği öne sürüldü.

‘BU NASIL GİZLİ OPERASYON’

İddialara göre Arif şöyle konuştu: “18 yaşından küçük kızlarla birlikte olduğum yönünde asılsız haberler yayınlanıyor. Gemide arama yapan komutana, ‘Kızların pasaportlarına ve yaşlarına baktın mı’ diye sordum. Gemiye gelenler istihbarat görevlisi olduklarını söylediler. Ama daha operasyon bitmeden anında haberler internete düştü. Bu nasıl oluyor? Gizli operasyon yapılıyorsa bu basına nasıl sızdı? Demek ki operasyon başlamadan, görevliler basına haber verip, ‘Biz operasyona gidiyoruz, orada yaşı 18’den küçük kızlar var’ dediler. 25 silahlı asker, köpek eşliğinde gemiye çıktı. Savcı bana, ‘Bayanları kim korkuttu, neden konuşmadılar’ dedi. Siz korkuttunuz diye cevap verdim. Türkiye’ye ilk geldiğimde bir bayan bana, ‘Neden Kazakistan’ı terk edip buraya geldiniz’ diye sordu. Oralarda durum karışık dedim. Bayan, ‘Pislikten kurtuldunuz başka bir pisliğe geldiniz’ demişti. Umut ediyorum ki böyle bir pislik yoktur. Ben fuhuşun ne demek olduğunu hâlâ anlamış değilim. Gemide prezervatif bulunması fuhuş yapıldığı anlamına gelmez, çünkü gemide bulunan arkadaşların yanında sevgilileri vardı. Yanında sevgilisi olan bir insan, bir işadamı, masaya hayat kadını kabul eder mi? Gemide ayrıca benim bayan arkadaşım da yanımdaydı.”

‘ÖZELLİĞİNİ BİLMİYORDUM’
Arif’in, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık yatırım yaptığını ve suçlamaları hak etmediğini söylediği de öğrenildi. Yatta ağırladığı işadamı dostlarını da Türkiye’ye yatırım yapmaları için teşvik ettiğini ileri süren Tevfik Arif’in, “Savarona yatının tarihi özelliğinden haberim yoktu. Biz sadece eğlenip tatil yapmak amacıyla yatta bulunuyorduk. Bu suçlamalar çok ağır” dediği öğrenildi. Bu arada, adliye koridorunda gazetecilere tepki gösteren zanlı yakınlarından bazılarının, görüntü alınmaması için basın mensuplarına rüşvet teklifinde bulunması şaşkınlık yarattı. Antalya L Tipi Cezaevi’ne konulan zanlıların avukatlarının, tutukluluk kararına itiraz edecekleri belirtildi.

GENELKURMAY’A BİLGİ:
Savarona yatına yapılan operasyonun ardından, fuhuş amaçlı insan ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Kazak işadamı Tevfik Arif ile şebeke üyesi oldukları ileri sürülen Kemal T., Ekaterina M., Gündüz A., Erkan A., Musa Ç., Eldar B. ve Hülya E., önceki gün adliyeye sevk edildi. Sorgularının ardından Kemal T. ile Ekaterina M. serbest bırakıldı, diğer zanlılar ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

BASKIN HABER VERİLDİ
HABERTÜRK, operasyonla ilgili önemli detaylara ulaştı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın, son operasyon öncesinde, konunun hassasiyetini göz önüne alarak, Savarona yatına baskın yapılacağı konusunda önceden Jandarma Genel Komutanlığı’nı bilgilendirdiği, genel komutanlığın da durumu Genelkurmay Başkanlığı’na aktardığı öğrenildi.

ÜNLÜ İSİMLER VARDI
Yatta gözaltına alınan Rus işadamları Arbi Gayrabekov, Musa Bazhaev, Kazak işadamları Alijan İbragimov, Patokh Shodiev ve Asistanı Alexander Tsiyert ile Musevi asıllı Rus işadamı Alexander Mashkevich, ifadelerinin alınmasının ardından insan ticareti ve fuhuş bağlantıları olmadığı için serbest bırakılmıştı.

PREZERVATİF VE ÇETE!
Tutuklanan şüphelilerden organizatör Hülya E.’nin avukatı “Çete suçlamasını kabul etmiyoruz. Dosyada delil olarak sunulan kondom, orada bir çete değil ancak bir cinsel birliktelik yaşandığına dair delil oluşturur. Prezervatifli çete suçlaması komiktir” diye konuştu.