BIST 10.236
DOLAR 32,19
EURO 35,07
ALTIN 2.459,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Savdan Baykala şeref sözü

CHP'de, adaylık tartışmasının yanı sıra Genel Sekreter Önder Sav'ın takındığı tavır da sorgulanıyor.

Abone ol

Baykal'ın istifasından hemen ardından MYK'yı toplayan Sav, Baykal'ın yeniden partinin başına gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu, hepimizin namus ve şeref borcudur. Mesaj alınmıştır, bununla ilgili çalışma başlatalım." ifadesini kullandığı iddia ediliyor. 

Baykal'ın istifasından sonra "Kimse avucunu ovuşturmasın." diyen Sav'ın, Kılıçdaroğlu'na verdiği büyük destek özellikle Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini şaşırttı. Zaman gazetesinden Habip Güler imzalı habere göre Sav müthiş bir dönüş yapmış.

Sav, Baykal'ın istifasının ardından yaptığı açıklamada "Kimse avucunu ovuşturmasın." diyerek aday olmak isteyenlerin heveslenmemesini istemişti.

BAYKAL'I GERİ GETİRMEK NAMUS VE ŞEREF BORCU

İstifanın hemen ardından MYK'yı toplayan Önder Sav'ın Baykal'ın yeniden partinin başına gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Genel Başkan'ımızı yeniden göreve getirmeliyiz. Bu hepimizin namus ve şeref borcudur. Mesaj alınmıştır, bununla ilgili çalışma başlatalım." dediği de öğrenildi.

Bu talimat üzerine çalışma başlatan MYK üyeleri, ilk etapta 81 il başkanı ve yüzlerce delegeden 'Baykal geri dönsün' talebi içeren imza topladı. Faks yoluyla genel merkeze iletilen imzalar, salı günü yapılan il başkanları toplantısı öncesinde Baykal'a sunulacaktı.

Ancak Sav'ın, bu toplantının bir gün öncesinde Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi, MYK üyelerini şoke etti. Üyeler, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasından sonra yapılan toplantıda Sav'a eski sözlerini hatırlatarak yüklendi.