BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.409,10
HABER /  GÜNCEL

Savcı Öz o'na dokunduğu için mi yandı?

Ergenekon sanığı Yalçın Küçük, mahkeme heyetini tehdit etti ve özel yetkisi kaldırılan savcı Öz ile ilgili de büyük bir iddia ortaya attı.

Abone ol

Ergenekon sanığı Yalçın Küçük, mahkeme heyetini tehdit etti. "Beni tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti. 'Bana dokunma, bana dokunan yanar' dedim. 'Seni görevden alırlar' dedim ama bu kadar erken olmasına ben de şaşırdım. Savcı Öz bana dokundu gitti. Size de tavsiye ederim, kendinize dikkat edin." ifadelerini kullandı.

anık Yalçın Küçük de konuşmak için söz istedi. Ancak Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Siz davanın tutuksuz sanığısınız. Bir talebiniz varsa alalım." dedi. Küçük'ün konuşmak istediğini ve tutuklanınca mahkemenin kendisini çağırdığını söylemesi üzerine Başkan Şengün, mahkemenin bir çağrısı olmadığını belirterek, "Kısa ve öz bir talebiniz varsa buyurun." şeklinde konuştu. Küçük'ün, "Ne demek kısa, öz?" şeklindeki sözleri üzerine de Şengün salondaki kürsüde değil de oturduğu yerden konuşmasını söyledi. Sanık Küçük'ün, "Konuşmamdan çekindiğiniz nokta nedir?" sorusu üzerine Şengün, konuşmaya başlayınca ismini söylemesi konusunda Küçük'ü uyardı. Önce adını ve soyadını söyleyen Küçük, "Ama şeytan da, diyorlar" dedi. Başkan Şengün ise, "O isminizi bilmiyoruz." karşılığını verdi.

Küçük, soruşturma kapsamında Savcı Zekeriya Öz tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini söyleyerek, " 'Bana dokunma, bana dokunan yanar, seni görevden alırlar' dedim ama bu kadar erken olmasına ben de şaşırdım." dedi. Küçük, daha sonra da mahkeme heyetine hitaben, "Savcı Öz bana dokundu gitti. Size de tavsiye ederim, kendinize dikkat edin." sözleri dikkat çekti.

Tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan ise, sanık Yalçın Küçük'ün Cumhuriyetin değiştiği şeklindeki görüşüne katılmadığını belirterek, "Ben burada Cumhuriyeti savunmaya devam edeceğim. Siz hakimlerin görevi de budur." diye konuştu.