BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,70
ALTIN 2.380,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül'ü elinde bıçaklarla beklemişler

Mustafa Sarıgül, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı.

Abone ol
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, seçimlerin provoke edilmeye çalışıldığını, eli bıçaklı bazı gençlerin geçtiğimiz hafta kendilerine hareket çektiğini söyledi. Kendini protesto eden bir vatandaşı yumrukladığı iddialarına da cevap veren Sarıgül, fiziki bir müdahalenin bulunmadığını söyledi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Teke Tek Özel'de Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı sorularını yanıtladı. İşte Sarıgül'ün açıklamalarından satırbaşları:
 
YUMRUKLADI MI?
 
Gönülleri yapmak varken neden yumruk atayım? Öyle bir şey olmadı çok abarttılar. Sabah 6'da kalkıyorum gece 11'e kadar koşuyorum. Bir provakasyonla karşı karşıyayız. Bir kere o arkadaşın kimliğini açmak lazım. O arkadaş, Star Gazetesi'nin bir genel yayın yönetmeni tarafından kamuoyunda söylenen bu, İSPAK'a görevle başlatılan sonra da Fatih surlarının yanında bir tane büfesi olan sonra da ağabeyi AK Parti'li bir belediyede görev yapan bir siyasinin kardeşi. Zaten ertesi gün "Ben Tayyip Erdoğan" için adam bile öldürürüm diyen biri kendisi. Ben yanından geçerken çok ağır bir şey söyledi. Orada vurma kırma diye bir şey yok. Yandaş medya bunu paramparça eder. Teşekkür ederim dedim geçip gittim.
 
"ELİ BIÇAKLI GENÇLER BİZE HAREKETLER YAPTILAR"
 
Ertesi gün biz Eyüp'e gittik, orada eli bıçaklı 15-20 genç bizen hareketler yaptılar. Ama ben bütün arkadaşlarıma "Bunlar olacak bu provakasyonlar olacak sakın ha sakın bunlara gelmeyin" dedim. Biz bu kampanyalar esnasında çok şeylerle kaşılaşıyoruz. 
 
"BAŞBAKAN'IN AKLI İSTANBUL'DA FİKRİ SARIGÜL'DE"
 
Sayın Başbakan sağolsun ölüyü, diriyi bıraktı Antalya'ya gidiyor Sarıgül diyor, Ankara'ya gidiyor aday tanıtımı yapacak, İstanbul diyor. Bursa'ya geliyor her yerde İstanbul diyor. Sinan Erdem'e geliyor yine Sarıgül diyor. Sayın Başbakan'ın aklı İstanbul'da fikri Sarıgül'de. Ama ben Sayın Başbakan'ın heyecanını anlıyorum, gitme vakti geldi, İstanbul'u kaybetme vakti geldi, bunun için çok heyecanlı. Sarıgül, 15 yıldır Şişli Belediye Başkanı. Sarıgül ile ilgili bir şey yok. Ne bir konu var, ne başbakan konusu var ne bakan konusu var...
 
"KILIÇDAROĞLU BENİMLE İLGİLİ DOSYAYI EMİNİM 500 KERE İNCELEMİŞTİR"
 
Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu için bir şey söyleyebilirsin orada eksik, burada eksik falan... Ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun dürüstlüğü konusunda hiçkimse laf edemez. Sayın Kılıçdaroğlu benimle ilgili o dosyayı eminim ki, 500 defa incelemiştir. Buradan şunu sormak istiyorum yurttaşlarımın huzurunda sayın Başbakan'ın elinde savcılar kendi elinde, hakimler kendi elinde, yargı zaten kendi elinde istediği gibi telefonlarla şunu şöyle yapın diyor. Peki sayın Başbakan 13,5 yıldır Başbakan, ben de 15 yıldır görevdeyim. Bugüne kadar Sarıgül'ün hiçbir şeyi yoktu da, Sarıgül aday olduktan sonra neden bunlar başladı?
 
"AYLİN KOTİL BİLEĞİNİN HAKKIYLA ADAY OLDU"
 
Aylin Kotil hanımefendiyi ne Sarıgül aday yaptı, ne de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Aylin Kotil 6 binin üzerinde evi tek tek dolaştı, yapılam kamuoyu yoklamalarında da mevcut adaylar içerisinde en üst noktada başarı sağladı. Aylin Kotil bileğinin hakkıyla geldi.