BIST 10.471
DOLAR 32,74
EURO 35,04
ALTIN 2.438,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül'e CHP kapıları aralandı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin içinde iç muhalefet olmadığını savundu ve konuyla ilgili önceki sözlerinin çelişki olup olmadığı sorulunca da bakın ne dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER / Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçmesiyle birlikte Türkiye Değişim Hareketi'ni fesheden Mustafa Sarıgül'e CHP kapıları aralandı.

Sarıgül'ün CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı olacağı, kazanamazsa Kılıçdaroğlu'na rakip olacağı senaryoları dillendirilmişti uzun süre. Peki daha önce CHP liderliği için Baykal'a rakip olan, Sarıgül için Kılıçdaroğlu ne diyor?

Kilicdaroğlu, 'Mustafa Sarıgül'ü yeniden CHP'ye alacak mısınız' sorusuna net yanıt verdi: "Talebi olursa parti meclisine götürürüm"

CHP İstanbul milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine Ankara'nın ünlü Balıkcıköy restoranında verdiği yemeğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da davetli olarak katıldı.

YEMEKTEN KARELER İÇİN TIKLAYIN!..

İşte özel yemekten satırbaşları ile özel detaylar;

SARIGÜL'E YEŞİL IŞIK

Kemal Kilicdaroğlu, bir gazetecinin, 'Mustafa Sarıgül'ü yeniden CHP'ye alacak mısınız' sorusuna ise, "Sarıgül eski bir CHP'lidir. Ancak CHP'den ihraç edildiği icin partiye dönmesi ancak parti meclisi kararı ile mümkündür. Kendisin de şuana kadar bir talebi olmamistir. Talebi olursa elbette parti meclisine götürürüm. Sosyal demokrat partilerinin sayıca artmasını istemeyiz" şeklinde cevap vererek Sarıgül'e kapıyı araladı.

BÜYÜKANIT'A AĞIR SÖZLERLE YÜKLENDİ

Yaşar Büyükanıt'a ağır sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, "Dolmabahçe görüşmesi (5 Mayıs 2007'de Başbakan Erdoğan ile yapılan toplantıya atıf yaparak) Büyükanıt'ın dokunulmazlığıdır" ifadesini kullandı.

Kilicdaroglu gazetecilerin sorusu üzerine, "Genelkurmay eski Baskani Yasar Büyükanitin'da e- muhtiradan dolayi yargilanmasi gerekir" dedi ve ekledi; "Ancak Dolmabahce mutabakatindan dolayi yargilanmasi mumkun değil"

EVREN VE ŞAHİNKAYA YÜCE DİVAN'DA YARGILANMALI

Kılıçdaroglu bir diğer soru üzerine, 12 Eylül darbe sanıkları Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nin da yüce divanda yargilanmasi gerektiginin altını çizdi.

CHP'DE PARTİ İÇİ MUHALEFET YOK

Parti içi gelişmeler konusundaki fikirlerini gazetecilerle paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Parti içi muhalefet ifadesini doğru bulmuyorum. CHP'de parti içi muhalefet yok. Herkesin düşüncelerini özgürce açıklıyor" dedi.

Bu açıklama üzerine bir gazeteci çeşitli zamanlarda farklı açıklamalar yaptığı için parti içinde Baykal'a yakın isimlerden eski MYK üyesi Savcı Sayan'ın ihrac edilmesi kararını ve kendisinin "içimizdeki brütüsleri temizleyeceğiz" açıklamalarını hatırlatarak sordu: "Önceki açıklamalarınız bu ifade ile çelişmiyor mu"

Kılıçdaroğlu cevapladı: "Herkes parti içindeki disipline uymak zorunda!"