BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül 1 Eylül'de CHP'ye mi geçiyor?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Artık nazlanmak yok, 1 Eylül'de CHP'deyim' dediği yönündeki haberleri yalanladı.

Abone ol

CHP'ye geçip geçmeyeceği yılan hikayesine dönen Mustafa Sarıgül'ün 1 Eylül'de CHP'ye resmen geçeceği yönündeki iddialar yalan çıktı. Sarıgül, CHP'ye katılmasına ilişkin "Kesinlikle bir tarih vermedim" dedi. 

İşte o iddianın detayları...

"1'EYLÜL'DE CHP'DEYİM"

Erzincan Bayram Şenlikleri'nde değerlendirmelerde bulunan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün Refahiye Çukurçimen Köyü Haydardede Cemevi açılışında 'Artık nazlanmak yok, 1 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yerimi alacağım. Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek törende CHP'li olacağım' dediği ileri sürüldü.

Ancak Sarıgül bu iddiaları daha sonra yalandı.

"KESİNLİKLE TARİH VERMEDİM"

Sarıgül CHP'ye geçeceği yönündeki iddiaları yalanladı.

İşte o açıklama...

"Böyle bir şey söylemedim. Halk CHP'ye katılmam yönünde tezahürat yaptı. Bende 'Bugüne kadar bölen parçalayan olmadım. Yarın da olmayacağım. Bizim görevimiz birleştirmek, bütünleştirmektir. Değişim hareketinin amacı bütünleştirmektir. ANAP'lısı, BDP'lisi, AK Partilisinin oyunu da bekliyorum. Dün aldım, yarın da bekliyorum' dedim. Yurttaşlarım beni nerede hangi görevde görmek isterse ben orada olurum. Kesinlikle tarih vermedim. Böyle bir konuşmamız olmadı. Annemin adına yaptırmış olduğum camiyi açıklamaya geldim. Herhangi bir siyasi konuşma yapmak istemedim. Parti adı bile geçmedi

İSTANBUL'A ADAY OLACAK MI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olup olmayacağı sorulan Sarıgül, "Adaylıkla ilgili daha çok erken, daha çok önemli günler var, 8-9 ay gibi süreç var. Bu süreç içerisinde, önümüzdeki günlerde Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül veren arkadaşlarımızla, başkanlarımızla oturacağız, konuşacağız.

Türkiye Cumhuriyeti'nin mutluluğu için, Cumhuriyetimizin korunması için, ulusal birliğimiz için bize düşen bir görev varsa biz o sorumluluğumuzu yerine getirmeye her zaman hazırız" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU SARIGÜL İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dün havaalanında Sarıgül ile karşılaşan Kılıçdaroğlu, "Hayır netleşen bir durum yok. Havaalanında sadece karşılaştık. Sayın Sarıgül başka bir yere gidiyordu. Ben Ankara'ya gidiyordum orada karşılaştık. İki sosyal demokrat kişi olarak tokalaştık, birbirimize başarılar diledik" diye konuşmuştu.

Doğu Anadolu ziyaretleri kapsamında Erzincan'da bulunan Kılıçdaroğlu, Sivas'a geçecek. Sarıgül ile yarın Zara'da festivale katılacak.