BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.476,94
HABER /  DÜNYA

Saray Bosna'nın da İstanbul'u oldu

Saraybosna'nın tarihi Başçarşısı yakınında yer alan ''Sİme Milutinoviça'' Caddesi'nin ismi geçici olarak ''İstanbul Caddesi'' olarak değiştirildi

Abone ol

 Eylül ayında Dünya Şehircilik Forumu'na ev sahipliğini yapacak Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın tarihi Başçarşısı yakınında yer alan ''Sİme Milutinoviça'' Caddesi'nin ismi geçici olarak ''İstanbul Caddesi'' olarak değiştirildi.

Bu yıl ''Saraybosna İstanbul'u konuk ediyor'' temasıyla ikincisi düzenlenencek Dünya Şehircilik Forumu'nun eylül ayında tamamlanmasına kadar "İstanbul" tabelasını taşıyacak caddenin isminin değiştirildiği törene, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç  ve diğer yetkililer katıldı.

Büyükelçi Yıldız, törenin ardından yaptığı açıklamada, çeşitli sergi ve panellerin düzenleneceği forumun bu yılki temasının İstanbul olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Saraybosna ve İstanbul'un nufüs ve alan genişliği bakımında kıyaslanması mümkün bulunmayan iki şehir olduğunu ifade eden Yıldız, yine de bu iki şehrin birçok alanda birbirine destek verdiğini vurguladı.

Türk turistlerin Saraybosna'yı ziyaret ettiklerinde burada bulunan ve korunmuş tarihi eserleri gördüğü için mutluluk duyduklarına değinen Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Marmara Bölgesi'ndeki belediyeleri bir araya getirerek bir süre önce sel felaketi ile karşılaşan Bosna Hersek'teki belediyelere destek verdiğini söyledi.

Bugün Saraybosna'da Büyükelçilik görevinin son günü olduğunu hatırlatan Yıldız, Bosna Hersek yetkilierine teşekkür etti.

Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Komşiç de ''İstanbul da Saraybosna gibi Doğu ve Batı medeniyetlerin kesiştiği bir yerdir. Bu iki şehir aslında birbirine kültür anlamında çok benzer, bu iki şehir kardeş şehirdir'' dedi.

Komşiç, ''Bu yılki forum bizim dostluğumuzun, kardeşilğimizin bir göstergesidir'' ifadesini kullandı.

- Saraybosna Dünya Şehircilik Forumu

Saraybosna, Eylül 2012’de “Büyük Paris Projesi"ne ev sahipliği yapmıştı. Bu çerçevede, önemli konuşmacıların verdiği konferanslar, sergiler, atölye çalışmaları, film gösterimleri ve söyleşiler gibi etkinlikler gerçekleştirilmişti.