BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfada sel tehikesi

Şanlıurfa'da, akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağış hayatı felç etti

Abone ol

Şanlıurfa'da, akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası dere yataklarının taşması nedeniyle oluşabilecek sel baskınlarına karşı boşaltılan köylerde oturan vatandaşlar, geceyi yakınlarının yanında geçirecek.

Alınan bilgiye göre, etkili yağışın ardından yaşanan su baskını ve sel tehlikesi nedeniyle Akçalı, Aktaş ve Yarımsu köylerinden tahliye edilen vatandaşlar için Çamlıdere ilköğretim Okulunun spor salonu hazırlandı. Araçlarla Çamlıdere köyüne gelen vatandaşların bir kısmı burada yaşayan yakınları tarafından evlerinde misafir edilecek.

Yarımsu köylüleri, akşama doğru şiddetini arttıran yağışların 350 kişinin yaşadığı köyde büyük hasara yol açtığını belirtti. Öte yandan etkili yağış sonrası derelerin taşması nedeniyle 4 saati aşkın süredir trafiğe kapalı olan Şanlıurfa-Mardin kara yolunun 30. kilometresinde, yol açma çalışmaları devam ediyor.

Bu güzergahta önlem alan trafik ekipleri, Mardin'den gelen araçları ve bu güzergaha gidecek araçları farklı güzergahlara yönlendiriyor. Bir kısım araçlar da yol güzergahlarındaki dinlenme tesislerinde bekliyor. Karayolları Şanlıurfa Şefliği'ne bağlı bir ekip ise iş makineleriyle derelerin taşması sonucu yolda biriken suyu tahliye etmeye çalışıyor. Yetkililer, çalışmaların sabaha kadar sürebileceğini bu nedenle yolun bu gece trafiğe açılmayabileceğini kaydetti.