BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa'da 28 saatlik rehine krizi böyle sona erdi

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde eşi ve çocuklarını otomobilde silahla rehin alan firari hükümlü, 28 saat sonra düzenlenen oprasyonla yakalandı.

Abone ol

Şanlıurfa"da önceki gece eşi ve 4 çocuğunu gasp ettiği otomobilde rehin alıp, çocuklarından ikisini gün içerisinde, ikisini de bu gece yarısından sonra serbest bırakan cezaevi firarisi Osman B.'ye polis ekipleri, içmesi için meyve suyu verdi.

MEYVE SUYUNA UYUK İLACI

İçerisine uyku ilacı konan meyve suyunu içen Osman B. ve rehin aldığı eşi Gülşah B., bir süre sonra kendisinden geçti. Polis ekipleri, 28 saatlik eylemin ardından, saat 01.15 sıralarında Osman B. ve eşini araçtan çıkarıp hazır bekletilen zırhlı polis aracıyla hastaneye götürdü.

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde eşi ve çocuklarını otomobilde silahla rehin alan firari hükümlü, özel harekat ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Yakalanan şüpheli Osman Binici ile rehin tuttuğu eşi Gülşah, ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ekipleri, otomobildeki av tüfeği ve çok sayıda mermiyi de aldı.

Şüpheli Osman Binici, Direkli Mahallesi'nde dün gece saatlerinde polisin kimlik kontrolü sırasında eşi ve çocuklarını silahla rehin almış, bir süre sonra yaşları küçük çocukları İbrahim ve Nurşah'ı kardeşine teslim etmişti. Yaklaşık 28 saattin ardından şüpheli, çocukları Enes ve Gökmen'i de serbest bırakmıştı.

İZİNLİ ÇIKTIĞI CEZAEVİNE DÖNMEMİŞTİ

Şüphelinin işlediği cinayet nedeniyle kaldığı ve 6 ay önce izinli çıktığı cezaevine dönmemesi üzerine arandığı belirtilmişti. Tahliyesine 2 yıl kalan şüphelinin daha önce adliye binasında eşini rehin aldığı iddia edilmişti.