BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  GÜNCEL

Sandal sefası karakolda bitti

Eyüp'te sandalla denize açılan gençler için havadan ve karadan polisi alarma geçti. İşte haberin detayları!

Abone ol

Eyüp İskelesi'nden ipini keserek aldıkları sandalla Haliç'e açılan 3 kızı kıyıya çıkarmak için polis, karadan ve denizden seferber oldu. Kızların 3 buçuk saatlik sandal sefası Deniz Polisi'nin olay yerine gelmesiyle karakolda bitti.

Eyüp'te, 3'ü kız 4 kişi eğlenmek amacıyla gece yarısı Haliç kıyısına geldi. Yanlarındaki erkek şahsı kıyıda bırakan Tülay Akça (13), Aylin Akça (18) ve Merve Gölgeci (19) isimli 3 kız, saat 01.30 sıralarında kıyıda bağlı olan bir sandalın ipini keserek Haliç'e açıldı.

Eyüp'te yol bakım çalışması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, denizden gelen sesler üzerine iskeleye koştu. Sandalla bir sağa bir sola giden kızları gören belediye çalışanları, durumu polise haber verdi.

İhbar üzerine Eyüp ve Sütlüce kıyılarına çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Eyüp İskelesi'ne gelerek konuyu araştıran polis ekipleri, isminin Mesut olduğunu belirten şahısla karşılaştı. Kızların yakını olduğunu ileri süren şahıs, kızların kurtarılması için polisten yardım istedi. Şahıs daha sonra polis tarafından ifadesi alınmak üzere Eyüp Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Kıyıdaki polisleri gören 3 kız, uzun süre karaya çıkmamakta direndi. Kıyıdaki polisler, Haliç'in ortasındaki kızlara ulaşamayınca Deniz Polisi'nden yardım istedi. Olay yerine gelen Deniz Polisi, denizin ortasında bir sağa bir sola kürek çeken kızları polis botuna aldı. Haliç Kongre Merkezi'nin arka tarafından karaya çıkarılan 3 kız, ekip otosuna bindirildi. Polis, 3 kızı ifadeleri alınmak üzere Haliç Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü.