BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sanatçılardan tiyatro için gece nöbeti!

İstanbul Şehir Tiyatroları yönetimi için getirilen bürokratlar, tiyatro sanatçıları tarafından protesto edildi!

Abone ol
Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonu’nda İstanbul Şehir Tiyatroları yönetiminin sanatçılardan alınarak belediye bürokratlarına devredilmesi kararı, Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde tiyatro sanatçıları tarafından protesto edildi. Dün akşam saat 18.30'da başlayan protesto eylemi sabah kadar devam etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonu’nda İstanbul Şehir Tiyatroları yönetiminin sanatçılardan alınarak belediye bürokratlarına devredilmesi kararını protesto etmek isteyen katılımcılar arasında Çolpan İlhan, Mehmet Ali Alabora, Çağan Irmak, Levent Kazak, Levent Üzümcü, Rıza Kocaoğlu, Orhan Alkaya gibi tanınmış oyuncular, sanat yönetmeni Ayşenur Şanlıoğlu ve CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal gibi tanınmış isimler de bulundu. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN DESTEK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Muhsin Ertuğrul Sahnesi önüne gelerek tiyatroculara destek verdi ve burada bir konuşma yaparak Başbakan Erdoğan'ın sözlerini eleştirdi.
Kılıçdaroğlu "Ne zamanki bir yönetici sanatçıyla kavga etmeye başlamışsa aslında kendi kuyusunu kazmıştır. Bir ülkenin çağdaşlığı kişi başı gelirle ölçemez. Çağdaşlık başka bir şeydir. Çağdaşlık sinemadır, tiyatrodur, resimdir, heykeldir, gazetedir, 7 tane sanat dalımız var. Çağdaşlık budur" dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sanatçı Fırat Tanış, özellikle 'Yani' ve 'Cavbella' şarkılariyla kalabalığı coşturdu. Tanış, gitarını akord ederken 'keşke herkesi akord edebilmek mümkün olsa' diye konuştu.

Öte yandan BDP milletvekeli Sırrı Sakık da sanıtçılara destek verenler arasında yer aldı.