BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  SPOR

Şampiyon dünyayı şoke etti

Tam 8 altın madalya alarak tarihe geçmişti. Ama uyuşturucu alemindeki fotoğrafları şoke etti.

Abone ol

2008 Pekin Olimpiyatları'nda 8 altın madalya kazanarak tarihe geçen yüzücü Phelps, uyuşturucu aleminde yakalandı.

İngiliz News of the World'un yayınladığı skandal fotoğfta esrar içmek için kullanılan cam pipo ile görünen Amerikalı yüzücü şaşkınlık yarattı.

İngiliz haftalık bulvar gazetesi News of the World, yayımladığı fotoğrafın, Phelps'in Pekin'deki başarılarından 3 ay sonra 6 Kasım'da, Güney Carolina Üniversitesi'nde gittiği bir partide çekildiğini yazdı.

Fotoğrafta başında kasketini ters taktığı halde Phelps, ellerinin arasındaki nargileye benzer "bong" adı verilen sulu pipodan dudaklarıyla vargücüyle içindeki havayı çekerken görülüyor.

Fotoğrafın Michael'ın daha önce esrar içtiğini ve pipoyu tutuşundan bu konuda tecrübeli olduğunu düşündürdüğünü yazan İngiliz gazetesi, Phelps'in kariyerini yöneten kişilerin fotoğrafın yayınlanmaması için "çok büyük miktarda para" teklif ettiklerini de öne sürdü.

Phelps'in gizli kız arkadaşı Jordan Matthews'ı görmek için üniversiteye gittiği, sonra da ev ve barlarda düzenlenen bir dizi partiye katıldığı iddia edildi.

Hemen özür açıklaması geldi

Büyük şaşkınlık yaratan fotoğrafın ardından Amerikan Yüzme Federasyonu, 23 yaşındaki Phelps'in davranışından hayalkırıklığı duyulduğu, ancak kimsenin de mükemmel olmadığı açıklamasında bulunurken, ünlü yüzücü esrar içtiğini kabul ederek, bir özür açıklaması yayınladı.

Davranışından pişmanlık duyduğunu belirten Phelps, "Bu yaptığım insanların benden beklediği bir şey değil. Üzgünüm. Hayranlarıma ve kamuoyuna bunun tekrarlanmayacağı sözü veriyorum" dedi.