BIST 10.264
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.392,58
HABER /  DÜNYA

Şam ve Halep'te 57 kişi öldü!

Suriye'deki çatışmalar sürerken Şam ve Halep'te 57 kişinin öldüğü açıklandı.

Abone ol
Suriye'de ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 57 kişinin öldüğü bildirildi.
 
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, sabahtan bu yana Şam'ın Duma, Haresta, Kabun, Tadamun, Doğu Guta ve Madaya bölgelerinde helikopter destekli olarak gerçekleşen operasyonlarda 27 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişininde yaralandığını ve operasyonların tüm yoğunluğuyla devam ettiğini kaydetti.
 
Operasyonların düzenlendiği yerlerde halkın güvenlik nedeniyle bölgeleri terk ettiğini aktaran örgüt, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib'te 11, Dera'da 9, Halep'te 3, Humus'ta 4, Deyru'z Zor'da 2 ve Hama kentinde bir olmak üzere ülke genelinde 57 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
 
Bu arada, savaş uçaklarının Halep'in Şear ve Mesakin Hanun bölgesini bombalamasında çok sayıda yerleşim yerinde hasarın meydana geldiğini ifade eden yerel aktivistlerden Sair, Halebi, Salahaddin ve Seyfüddevle bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile nizami ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, bir askeri helikopterin tarihi Halep kalesi çevresindeki yerlere ağır silahlardan ateş açtığını dile getirdi.
 
Kentte muhaliflerin yoğun olduğu yerlere yoğun top ateşinin açıldığını sözlerine ekleyen Halebi, şehirde hayatın durma noktasına geldiğini ve kentten kaçamayanların temel gıda sıkıntısı çektiğini hatırlattı.
 
Deyru'z-Zor kentinde de nizami ordu ile ÖSO milisleri arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığı kaydedilirken kentin askeri lojmanlardan da yoğun silah seslerinin yükseldiği ve orada da birliklerinden ayrılmaya çalışan askerlerle nizami askerler arasında çatışmaların çıktığı belirtildi.