BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  DÜNYA

Salih Müslim: Erdoğan Esad'la kebap yerken...

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kürdistan Parlamentosu’na yaptığı ziyarette, kısa süre içinde Rojavalı partiler olarak aralarındaki anlaşmazlıkları bitireceklerini söyledi.

Abone ol

PYD Eş başkanı Salih Müslim, bugün Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed ile Başkan Vekili Cafer Eminki ile görüştü.

Parlamento kaynaklarından edinilen bilgilere göre Salih Müslim, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun Rojava kantonlarına destek kararını ulusal bir görev olarak gördüklerini bildirdi.

"KISA SÜREDE SORUNLARIMIZI ÇÖZECEĞİZ"

Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed’in Müslim’e, “Rojavalı partiler olarak aranızdaki anlaşmazlıkları gidermenizi umuyoruz. Zaman yardımlaşma zamanıdır. Aranızdaki çelişkileri bir kenara bırakıp teröristlere karşı birlikte bir durmanızı temenni ediyoruz” dedi.

Duhok’ta Rojavalı taraflar arasında bir haftadır süren görüşmelere ilişkin de PYD Eşbaşkanı Müslim, “Kısa süre içinde sorunlarımızı çözeceğiz ve Kürtler’in içinde kargaşa çıkmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

"BARZANİ HASSASİYET GÖSTERDİ"

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed ile görüşmesinden önce Rojava’ya yardımlarından dolayı Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne ve siyasi çevrelere teşekkür eden Müslim, şunları kaydetti:

"Gönderilen silahlar, biz Kürtlerindi. Buradaki kardeşlerimizin gönderdiği silahlardı. Bizim için önemli olan halktır. Partiler açısından KYB ve KDP’nin de şüphesiz ki katkısı vardır. Özellikle Sayın Mesut Barzani, bu konu üzerinde hassasiyetle durdu. Onun bu konuda ne kadar çaba gösterdiğine yakinen şahidiz. Hepsine çok teşekkür ediyoruz."

"ERDOĞAN ESAD'LA KEBAP YERKEN BİZ İŞKENCE ALTINDAYDIK"

Türkiye’nin Esad rejimi ile savaşmalarını istediği konusundaki iddiaları da cevaplayan Salih Müslim, "Türkiye’nin PYD’den Beşar Esad rejimi ile savaşmasını istediği şeklindeki iddialar tamamen yalandır. Bunlar propagandadır, yalandır. Şunu dile getirmek istiyorum; Erdoğan ve Beşar Esad, İstanbul ve Halep’te kebap ve lahmacun yerken, biz işkence altındaydık ve şehit oluyorduk" dedi.