BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,72
ALTIN 2.453,65
HABER /  GÜNCEL

Salgına Cumhuriyet bayramı arası

Domuz gribi salgını okulları tatil etti, ama Perşembe günü yapılacak Cumhuriyet törenlerinde bir değişiklik yok.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Domuz gribi salgını nedeniyle okullar tatil edilirken, öğrencilerin gösteri yaptığı Hipodrum’daki Cumhuriyet Bayramı törenleri iptal edilmedi. "Cumhuriyet bayramı özel bir gündür. Cumhuriyet’in önemini de anlatmak gerek" diyen uzmanlar açık havada risk olmadığı görüşünde.

Cumhuriyet Bayramı törenleriyle ilgili konu Sağlık Bakanlığı Pandemi Bilimsel Kurulu’nda ele alındı. Kurul üyesi Prof. Dr. Levent Akın Cumhuriyet törenleriyle ilgili konunun gündeme geldiğini, ancak açık havada sorun olmayacağı için iptal kararı verilmediğini söyledi.

Akın, “Kapalı ortamlardaki kalabalık önemli. Asıl risk burada. Aynı havayı uzun süre solumak sorun yaratır. Kapalı ortamda 40 dakika derste bulaşma riski yüksek. Açık ortamlar ise daha az riskli. Çocuklar açık havada olacakları için büyük bir risk taşımıyor. Ayrıca Cumhuriyet bayramı özel bir gündür. Cumhuriyet’in önemini de anlatmak gerek. Törenlere sembolik sayıda öğrenci katılacak. Hasta olmayan çocuklar gelmesin talimatı da var. O nedenle bir sıkıntı olmayacağı düşüncesindeyiz.

Ankara Valisi Kemal Önal da, Ankara’da yapılacak resmi devlet töreninde bir değişiklik olmayacağını belirterek şu ayrıntıları verdi:
"Anıtkabir’e her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 bin kadar öğrenci gidecek. Hipodrum’daki gösterilerde de bin 500 kadar öğrenci bulunacak. Törenler açık havada yapılacağı için bir risk yok. Ayrıca hasta olan çocukların da törenlere katılmasına izin verilmeyecek."

Vali Önal okul bahçelerinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ise okullar tatil olduğu için yapılmayacağını, ancka törenlerin okulların açıldığı Pazartesi günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Ankara’da şu an 70 kadar okulda domuz gribi vakası var. Domuz gribi virüsünün bulaştığı kişi sayısı ise 300 civarında.