BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  DÜNYA

Sakallı yolcuyu terörist yaptılar

İspanya'da bir öğretim üyesi, sakallı olduğu için uçaktan indirildi.

Abone ol

İspanya'da bir öğretim üyesi, sakallı olduğu için "Müslüman terörist" şüphesiyle uçaktan indirilerek, valizi yeniden arandı. El Pais gazetesi, Sevilya Üniversitesi Hukuk Tarihi profesörü 35 yaşındaki Pablo Guiterrez Vega'nın yaşadığına "Sakalından Dolayı Şüpheli" başlığıyla geniş yer ayırdı.

Sevilya'dan 30 Ağustosta Almanya'nın Dortmund kentine giden uçağa binen İspanyol öğretim üyesi, diğer yolcuların zorlamasıyla hava yolu şirketinin yetkilileri tarafından "Müslüman terörist" olduğu şüphesiyle uçaktan indirilerek, valizi yeniden arandı. Vega, başından geçen olayı şöyle anlattı:

"Uçağı terk etmemi istediklerinde polis olduklarını sandım ve kimliklerini sordum. Bunlar uçaktaki yolculardı, kimliklerini göstermeyince ben de yerimden kalkmadım. Daha sonra uçaktaki yetkilileri çağırdılar. Onlar da yolcuları rahatlatmam için piste gelmemi istediler. 100 yolcunun önünde şüpheli duruma düşünce gururum kırıldı ve çok utandım. Özellikle uçağa geri döndüğümde kimse özür dilemedi" diye sürdürdü.

Sakalını uzatmaya veya kesmeye karar verme hakkını saklı tutmak istediğini söyleyen Vega, "Sakaldan dolayı potansiyel terörist haline gelmek bana çok acı veriyor" diye konuştu.