BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sahtesi dolandırdı, gerçeği yakaladı

Adana’da kendilerini polis olarak tanıtıp bir kişiyi 20 bin lira dolandıran 2 şahıs, polisin dikkati sonucu yakalandı.<br/>Edinilen bilgiye ...

Abone ol

Adana’da kendilerini polis olarak tanıtıp bir kişiyi 20 bin lira dolandıran 2 şahıs, polisin dikkati sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, kendilerini polis olarak tanıtan Yunus U. (40) ile İbrahim E. (33), telefonla Manisa’da işçi emeklisi olan Cafer Ergin’i (57) aradı. Telefonu açan Ergin’e kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra zanlılar, "Sizin isminiz bir organize suç örgütü tarafından kullanılarak hesabınızdan para aktarılıyor. Bunun önüne geçmek için gizli bir operasyon yapıyoruz. Aski takdirde siz çeteye maddi destek sağlamak suçundan içeri gireceksiniz. Ancak bize yardım ederseniz sizi bu dertten kurtarırız. Bunun için bankada bulunan paranızı vereceğimiz hesaba yatırmanız gerekiyor. Ancak bu gizli bir operasyon olduğu için kimseye söylemeyin. Operasyon bittikten sonra size paranızı geri vereceğiz" dedi. Bunun üzerine Ergin, 20 bin lirayı Adana’da verilen bir bankanın hesabına yatırdı. Zanlılar bankaya gidip 20 bin lirayı çekti.

POLİSİN DİKKATİ
Bu arada güven timleri de Abidinpaşa Caddesi civarında devriye atarken parayı çekip bankadan çıkan şahısların tipinden şüphelenerek durdurup üzerlerini aradı. Yapılan aramada şahısların üzerinden 20 bin lira para çıktı. Polisler, "Bu kadar parayı nereden aldını,z ne iş yapıyorsunuz" sorularına zanlılar çelişkili cevaplar verdi. Bunun üzerine bankaya giren polisler zanlıların hesabına kimin para yatırdığını öğrenip Ergin’i aradı. Polis Ergin’e "Siz az önce Adana’da birilerine para yatırdınız mı" diye sordu. Bunun üzerine Ergin, "Evet polislere operasyon yapması için beni kurtarmaları için 20 bin lira yatırdım" dedi. Polis Ergin’e, "Para yatırdığınız şahıslar gerçek polis değil sizi dolandırmışlar. Ama biz onları yakalayıp paranızı aldık. Lütfen kendisini telefonda polis olarak tanıtıp para isteyenlere itibar etmeyin. Adana’ya gelin paranızı alın" dedi.
Emniyete götürülen zanlılar, suçlamayı kabul etmedi. Zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.
(İHA)