BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sahte savcı çetesi çökertildi: 18 gözaltı

Kendilerini savcı, polis ya da asker olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir çeteye yönelik, İstanbul’da 13 adrese eş zamanlı operasyon...

Abone ol

Kendilerini savcı, polis ya da asker olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir çeteye yönelik, İstanbul’da 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 18 kişinin gözaltına alındığı operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis, asker ya da savcı olarak tanıtıp kandırdıkları vatandaşlardan para isteyen çeteyle ilgili çalışma başlattı. Yaklaşık 7 ay süren takipte çetenin vatandaşları banka ve PTT şubelerine yönlendirerek açtırdıkları hesaplara para havalesi yaptırdıkları, 27 dolandırıcılık eyleminden 552 bin TL haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti.
Operasyon için düğmeye basan ekipler, 11.06.2014 tarihinde 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda, 4 laptop bilgisayar, 2 harddisk, 4 cep telefonu, 1 micro sd card, dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan çok sayıda hesap cüzdanı ve havale dekontu ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 18 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)