BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67
HABER /  POLİTİKA

Şahinler güvercine saldırıyor

DTP'nin düşüncesi değişmedi. Ahmet Türk operasyona karşı çıktı ve şunları söyledi;

Abone ol

Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, yarın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek tezkere konusunda düşüncelerini değiştirmediklerini belirterek, milletvekillerinin istedikleri gibi oy kullanma hakkına sahip olduklarını söyledi.

ASKERİ OPERASYON ÇÖZÜM DEĞİL

Sınır ötesi operasyondan yana olmadıklarını yineleyen Türk, tezkereye destek vermeyeceklerini ifade etti. Türk, “Sınır ötesi operasyonla ilgili tezkere gündeme gelecek. Bunun Meclis tarafından kabul edileceğini biliyoruz. DTP olarak geçmişten bugüne kadar tavrımızı açık bir şekilde ifade ettik. Askeri bir operasyon çözüm değil. Türkiye’nin ‘orta doğu’ batağına sürüklenmesini istemiyoruz” dedi.

GÜVERCİNLERE SALDIRMAK ÜZERE ŞAHİNLER HAZIRLANDI

Gazeteci Hrant Dink’in barış ile ilgili sözlerini hatırlatan Türk, “Bu güvercinlere saldırtmak üzere şahinleri hazırlamış bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir linç politikasıyla karşı karşıyayız. Bunun izlerini ve işaretlerini almaya başladık. Gerçekten vahim bir durum” diye konuştu.

DTP’nin genel merkez binasına yapılan silahlı saldırıya da değinen Türk, şöyle devam etti :

“DTP binalarına kurşunlar sıkılıyor. Hiç kimseden çıt çıkmıyor. İkinci gün ise serbest bırakılıyorlar. Çeteler bize karşı cesaretlendiriliyor. Birileri bize ‘senin susma hakkın var’ diyor. Bu nasıl bir demokrasi.”