BIST 10.407
DOLAR 32,30
EURO 35,11
ALTIN 2.403,97

Sağlıklı yaşam formülleri

Sağlıklı yaşam formülleri

Esra tüzün her gün yarım saat yürüyün doç. dr. hürriyet yılmaz (çanakkale onsekiz mart üniversitesi fizik tedavi anabilim dalı başkanı) *açık havada 35 dakika tempolu bir şekilde yürüyün. yağmurlu bir havaysa, kapalı spor salonunda yürüyün. ama açık havada yürümek ya da bisiklete binmek çok daha...

Sağlıklı yaşam formülleri

ESRA TÜZÜN

HER GÜN YARIM SAAT YÜRÜYÜN
Doç. Dr. Hürriyet Yılmaz (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fizik Tedavi Anabilim Dalı Başkanı)

*Açık havada 35 dakika tempolu bir şekilde yürüyün. Yağmurlu bir havaysa, kapalı spor salonunda yürüyün. Ama açık havada yürümek ya da bisiklete binmek çok daha etkilidir.

Sağlıklı yaşam formülleri

AĞRIYA ENGEL

* Omuz çevresi kaslarımızı çalıştırmak üzere dirençli elastik bantlar var. Kadınlar kırmızı ve yeşil renktekilerle, erkekler ise daha dirençli olan mavi ve gri renklilerle kollarını açıp kapayarak; ellerine dolayıp öne arkaya gererek bu hareketleri 15-20 kez yapmalılar.

Sağlıklı yaşam formülleri

* Bu hareket sırt ve göğüs kaslarını çalıştırır. 35 dakika yürüyüşten sonra yapacağımız yaklaşık 15 dakikalık bu egzersiz, ağrıları engeller. Sonbaharın getirdiği halsizliği ortadan kaldırır.

Sağlıklı yaşam formülleri

BANTLI EGZERSİZ

* Bantla egzersiz yaparken bandı çektikten sonra hemen bırakmamak gerek. Biraz tutmak lazım. Bu hareketi yaparken derin soluk alıp nefesi tutmak ve sonra da bırakmak önemlidir. Böylece solunum egzersizi de yapılmış olur. Bu da akciğerin egzersizleri desteklemesini ve bütün organlara oksijen girmesini sağlayacaktır.