BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sağlık ekibine saldırı

Alkollü olduğu bildirilen şahıs, kendisine yardıma gelen 112 Acil Servis ekibine saldırdı. Olayda ambulansta görevli doktor ve uzman acil tı...

Abone ol

Alkollü olduğu bildirilen şahıs, kendisine yardıma gelen 112 Acil Servis ekibine saldırdı. Olayda ambulansta görevli doktor ve uzman acil tıp teknisyeni (ATT) yaralandı. Tüm müdahalelere rağmen zorlukla ambulansa anılan şahıs, seyir halindeyken ambulansa da zarar verdi.
Edinilen bilgiye göre, kalp krizi anonsunu alan İnegöl 112 Acil Servis ekibi, kısa sürede Şehitler Mahallesi yol ayrımındaki olay yerine ulaştı. Alkollü olduğu bildirilen şahıs, kendisine sağlık konusunda müdahalede bulunmak isteyen doktor Gürkan Tan ile uzman ATT Coşkun Çelik’e saldırdı. Şahıs, yumruk attığı iki sağlık görevlisinin elbisesini de yırttı. O sırada olay yerinde bulunan yakınları, şahsı durdurmaya çalışsa da başarılı olamadı.

AMBULANSA DA ZARAR VERDİ
Her türlü zorlamaya karşı görevini yapan 112 Acil Servis ambulansındaki sağlık görevlileri, alkollü vatandaşı ambulansa alarak İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine götürmek üzere yola çıktı. Yolculuk sırasında da kontrol altına alınamayan alkollü şahıs, ambulansın içindeki tıbbi malzemelere zarar verdi. Zorlukla İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine getirilen şahıs, buradaki işlemlerin ardından tedavi altına alındı.
Yaralanan doktor Gürkan Tan ile uzman ATT Coşkun Çelik, acil serviste Beyaz Kod formunu doldurup rapor aldı. Daha sonra da Jandarma Komutanlığına şikayette bulunuldu. Olayla alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi.

SAĞLIK-SEN’DEN SALDIRIYA KINAMA
Olayın ardından açıklama yapan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı, Eğitim ve Sosyal İşler Başkanı Hüseyin Aydın, yapılan bu çirkin saldırıyı kınadı. 112 Acil Servis ekibinin, yapılan yardım çağrısına en kısa sürede müdahale etmek isterken, saldırıya maruz kalmasını sert bir dille kınayan Hüseyin Aydın, “Son zamanlarda sağlık çalışanlarına hasta ve hasta yakınları tarafından yöneltilen sözlü ve fiili şiddetin gün geçtikçe arttığını görmekteyiz. Bu anlamda İnegöl’de de üzücü bir olay yaşanmıştır. Bir hastaya müdahale eden Acil Servis ambulansında görevli doktorumuz ve ATT arkadaşımız, aşırı alkollü hastanın fiili saldırısına uğramış ve darp edilmişlerdir. Sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken bu tür saldırılara uğraması insanlık adına utanç vericidir” dedi.

"SALDIRI, İNSAN HAKKI İHLALİDİR"
112 Acil Servis görevlilerinin bir can kurtarmak için zamana karşı mücadele verdiklerinin altını çizen Hüseyin Aydın, “112 Acil Servis ambulansında görevli doktor, acil tıp teknisyeni (ATT) ve paramedik çalışanları, çok zor şartlarda, yaz kış demeden, gece gündüz 24 saat hizmet vermektedir. Görevi, insan hayatını kurtarmak olan 112 Acil Servis personeli, neyle karşılaşacağını bilmeden vakanın olduğu adrese gitmektedir. Her türlü şiddet, bir insan hakkı ihlalidir ve insanın vücuduna, ruhuna, düşüncesine, inancına, emeğine, ekmeğine ve iradesine yönelmiş büyük bir tehdittir. Bu olaylar vesilesi ile saldırganı nefretle kınıyor, ona gereken cevabın hukuk sistemimiz çerçevesinde en iyi şekilde verileceğine inanıyoruz. Her türlü hakarete ve zorluğa rağmen, özverili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarının, toplumun en zor mesleklerinden birini icra ettiklerinin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.
(İHA)