BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Sağlık çalışanları der ki...

Seslerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ulaştırmak isteyen sağlık çalışanlarının internetteki eylemi 4'ncü haftasında

Abone ol

İNTERNETHABER- Sağlık çalışanlarının twitter'da başlattıkları eylem tüm hızıyla sürüyor.

Sağlık çalışanları, aylardır süren feryatlarını son 4 hafta içinde 4'üncü kez TT listesi oluşturarak bakanlara, milletvekillerine, yazarlara, gazete ve TV yöneticilerine ve kamuoyuna duyurmaya çalışıyor.

Kamuoyundan gelen destek ise çığ gibi büyürken, duyarsız kalan yazarlara ve medya yöneticilerine ise sosyal medya üzerinden tepki üstüne tepki yağıyor.

Bu haftaki eylemlerini #SağlıkciDerKi Hashtag'ıyla yürüten sağlık çalışanları, şiddetten özlük haklarının kaybına; ağır çalışma koşullarından mesleki yıpranmaya kadar tüm sorunlarına çözüm istiyor.

İşte her salı 21.00'de twitter'da bir araya gelme kararı alan sağlık emekçilerinin haklı haykırışları...

drfırat ‏@Dr_Firat Sayın Bakanımız @MuezzinogluDR #SaglikciDerKi AH uygulama yönetmeliği ,AHEF'in önerileriyle yeniden gözden geçirilsin.

Uzm. Dr. Fatih BATI ‏@drfatihbati #SaglikciDerKi Adalet Bakanlığı sağlık çalışanlarına saldıranlara caydırıcı yaptırımlar ve cezalar vermelidir.

Vildan Düzgün ‏@DZGNVLDAN #SaglikciDerKi kurtardığımız hayatlarla gündeme gelmek istiyoruz yediğimiz dayaklarla veya maaşlarımızla değil.

Mustafa Ciftci ‏@DrCiftci #SaglikciDerKi devlet kurumlarıyla özel kurumları kıyaslarken lütfen başvuran hasta sayılarını da göz önünde bulunduralım.

AYFER DENİZ ÖZDİL ‏@SealDeniz #SaglikciDerKi tv de seyirci karşısında tek hastayı canlıyayın telefonda muayene eden medya maymununa kulak asma bunlardan hastanelerde yok.

DrAhmet Fuat DEMİRER ‏@DrAhmetFuat Sayın Bakanımız. @MuezzinogluDR #SaglikciDerKi Ücret yönetmeliği hazırlanırken, AHEF'in önerileri dikkate alınsın.

Dr Recep PEHLİVAN ‏@DrRpehlivan #SaglikciDerKi sadece merkezi bürokratların değil, taşrada çalışanların dediklerini de dinleyin.

Alparslan Şen ‏@dralparslansen #SaglikciDerKi aramızdan çıkan ama idareye geçince mutasyona uğrayan yöneticilerin baskısından tehditlerinden anlayışsızlıklarından yorulduk.

KAHED ‏@KAHED_Kocaeli #SaglikciDerKi son bir yılda 3084 sağlıkçı darp edildi.günde ortalama on kişi.daha ne olsun?hangi şartlar gerçekleşmeli ki korunalım.

Eyyup UZUN ‏@eyyupuzun @MuezzinogluDR #saglikciDerKi Sağlık Bakanlığında 2009 yılından beri Ünvan Değişikliği sınavı yapılmıyor. Sınav çalışanlara çok görülmesin.