BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Safra kesesinde taş koleksiyonu!

Karın ağrısı şikayetiyle doktora gelen 59 yaşındaki hastanın safra kesesinden 250 adet taş çıktı.

Abone ol

2 gün önce karnında başlayan ağrılar nedeniyle Tekden Hastanesine gelen 59 yaşındaki Yozgatlı hasta Dursun Çifçi’nin yapılan tahlillerinde safra kesesinde çok sayıda taş olduğu tespit edildi.

Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Topuz’a muayene olan 59 yaşındaki Dursun Çifçi’ye burada yapılan tahlillerin ardından ameliyat kararı verildi. Hastanın da onayının ardından ameliyata alınan Dursun Çifçi’nin safra kesesinden 250 tane taş çıktı.

Çıkan çok sayıda taşla şaşırırken doktorlar, taşlar ile hastanenin ismini yazdı ve yanına kalp yaparak sayının fazlalılığını böyle gösterdi.
Ameliyatın ardından hastalık sürecini ve duyduğu memnuniyetini dile getiren Dursun Çifçi, "Allah böyle doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin" diyerek, Dahiliye Uzmanı Dr. Tahir Tahiroğlu ve ameliyatını yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Topuz başta olmak üzere emeği geçen bütün personele teşekkür etti.

Dün önce ameliyat ettik bugün taburcu Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Topuz ise, "Bu şekilde şikayeti olan kişiler çoğunlukla mide ağrısı ile safra kesesi ağrısını karıştırabilmektedirler. Biz hastamıza yaptığımız tahlillerin ardından safra kesesinde çok sayıda taş olduğunu tespit ettik. Hastamızın da onayının ardından kendisini ameliyata aldık.

Kapalı ameliyat ile safra kesesini aldık. Hastamızın safra kesesinden yaklaşık 250 civarında taş çıktı. Bu taşların en küçüğü leblebi en büyüğü ise kabuklu fındık büyüklüğünde idi. Bugün hastamızın ameliyattan sonra 1nci günü olmasına rağmen taburcu edeceğiz. Durumu gayet iyi. Haftaya dikişlerini alacağız. Kendiside normal yaşantısına devam edebilecek" diye konuştu.