BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Safeviler Türk devleti sayılsın teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki Türk devletlerini temsil eden yıldız sayısının, Safeviler devletini de kapsayacak şekilde 17'ye çıkarılması için kanun teklifi verdi.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki Türk devletlerini temsil eden yıldız sayısının, Safeviler devletini de kapsayacak şekilde 17'ye çıkarılması için kanun teklifi verdi.

Özgündüz'ün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Arması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklif, Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki Türk devletlerini temsil eden yıldız sayısının 16'dan 17'ye çıkarılmasını öngörüyor. Teklifin gerekçesinde, bilim insanlarının, Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan Türk devletlerinin sayısı olan 16 rakamıyla ilgili tartışmalarının sürdüğü kaydedildi. Bu tartışmalardan en köklüsünün Türk Devletlerinin sayısının 16'dan fazla olmasıyla ilgili olduğu belirtilen gerekçede, "1501 yılında kurulan Safeviler, Cumhurbaşkanlığı armasında yer almayan bir Türk devletidir. Bu nedenle yasa teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeleyen güneşin etrafındaki yıldızların sayısının 17'ye yükseltilmesi amaçlanmaktadır" denildi.