BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sadece yüz öğrenci doyabiliyor!

100. Yıl Üniversitesi'nden Prof. Yüksel, öğrencilerin beslenmesi konusunda acı gerçeği şöyle açıklıyor: ‘13 bin öğrencimizin sadece 100’ü üç öğün yemek yiyebiliy

Abone ol

Vakıf üniversiteleri öğrencilerine beş yıldızlı otel hizmeti sunmak için birbiriyle yarışırken, Doğu’daki bir üniversite, öğrencilerinin sağlıklı beslenebilmesi için savaşım veriyor. Van’daki 100. Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, üniversitedeki 13 bin öğrencinin ancak 100’ünün, yani binde birinin üç öğün yemek yiyebildiğini, diğerlerinin günü bir poğaça ile geçirdiğini söylüyor.

Hatta öğrenciler para harcamamak için evden dışarı çıkmıyor ve devamsızlık haklarını sonuna kadar kullanıyor. Prof. Dr. Yüksel, hiç değilse ders programları ağır olan Tıp Fakültesi öğrencilerinin kahvaltı yapabilmeleri için gıda sponsoru aradıklarını, ancak başarılı olamadıklarını belirtti. Prof. Dr. Yüksel şöyle konuşuyor:

EKMEK ARASI PATATES

Üniversitemiz sadece 1000 öğrenciye her gün ücretsiz öğle yemeği verebiliyor. 1000 öğrencimize de 3 ay saklanabilir gıda paketi dağıtıyoruz. Ancak geri kalan 11 bin öğrenci parasızlıktan 1 milyon liralık öğle yemeğini bile alıp, yiyemiyor. Çoğu zaman günü bir poğaça ile geçiriyor, soğuk günlerde bir çorba bile içemiyor. Kırsal kesimden gelen öğrencilerimiz ekmek arası haşlanmış patates ya da yumurta yiyorlar.

YOL PARALARI BİLE YOK

Öğrenciler beslenmeyi bir kenara bırakmış, bütçelerini kira, yurt parası ve ulaşıma yetiştirmeye çalışıyor. Sivil toplum kuruluşları yardımıyla yoksul öğrencilere 20 YTL’lik otobüs bileti veriyoruz.

Haber: Nuran ÇAKMAKÇI
Kaynak:
www.hurrilyetim.com.tr