BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Saç ekim işlemi kimlere yapılır?

Günümüzde saç ekimi işlemi; saç dökülmesi ve kellik problemini çözmek için kullanılan en kalıcı, güvenli ve etkili yöntemdir. Bu problemler artık; erkek-kadın, yaşlı-genç ayrımı gözetmeksizin herkeste görülebiliyor. Güray Yeşiladalı cevapla.tv'nin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Saç dökülmesi artık her yaşta karşılaşılabilen bir sorun olup herkese başarılı bir şekilde uygulanıp uygulanamayacağı büyük bir merak konusu olmuştur. Güray Yeşiladalı cevapla.tv'nin sorularını yanıtladı.

Saç ekimi; saç dökülmesinin tiplerine göre, daha çok Androjenik tip saç dökülmesi görülen yani; yaşa, hormonlara ve ailesel kalıtıma bağlı olarak dökülen kişilerde, yaygın olarak uygulanmaktadır. Bu sebeple de erkeklerde en yaygın şekilde uygulanan estetik müdahale, saç ekimi olmaktadır. Bunun yanında; yanık ardından saç ya da kaşında çıplak alan meydana gelenler; daha önce saç ekimi müdahalesine maruz kalmış ancak bundan tatmin olmamış kişiler; geçirdiği yüz germe operasyonu ardından, kısmen saçsız alanı meydana gelmiş hastalar; kimi hastalıklar sebebiyle, kısmen saçsız kalmış olan kişiler ve kadın tipi saç dökülmesi yaşayanlar saç ekimine uygun aday hasta grubudur. Saç ektirme operasyonuna başvurmak için, saçsız kalmayı beklemek gerekmez.

Saç ekimi için uygun bir yaş var mıdır?

Yaş, saç ekimini engelleyen ya da kısıtlayan bir faktör değildir. İdeal olarak, kişi mevcut ya da gelecekteki saçsız bölgelerini yeteri miktarda doldurmak adına, verici kısımlarda etkin şekilde büyüyen saçlara sahip olmalıdır. Saçın dokusu, kalın ya da ince telli olması da saç naklinin başarısını etkileyen faktörlerdir. 

Saç ekimi; pratik bir işlem olduğu için genellikle küçük görülen, ancak her cerrahi operasyonun ihtiyaç duyduğu itinanın gösterilmesi gereken bir operasyondur. Bu sebeple, uygulanan lokalanestezik ilaçlar, profesyonelce tercih edilmeli ve olası acil müdahaleye gerek olacak alerjik durumlara karşı önlemler alınmalıdır. Bu sebeple saç ekiminin herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak ortaya çıkabilecek istisnai durumlara karşı, kişinin güvenliğini sağlamak için önlem almak hastanenin görevidir.

Saç ekimi için uygun adaylar kimlerdir?

Muayene esnasında, kişinin saç dökülme tipi, verici alan kontrolleri ve saç analizi yapılır ve buna göre kişinin tedaviye uygun olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Her sağlıklı birey, saç ektirebilir.

Saç ekimi için kaç saç teline ihtiyaç duyulur?

Muayene esnasında uygulanacak saç analizi neticesinde hastanın saç yoğunluğu hesaplanarak, kişiye yeterli olacak ve ekilebilecek saç teli muayene esnasında belli olmaktadır.