BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sabah RTÜKe takıldı

RTÜK, ATV ve Sabah’ın Çalık grubuna satışı konusunda eksik evraka takıldı

Abone ol

ATV-Sabah ihalesi konusunda RTÜK geçen hafta da ön değerlendirme yapmış ve Çalık-Turkuaz grubunun şirket yapısına ilişkin evraklarda eksiklik saptamıştı. Çalık gurubunun hem Türkiye’de hem de Arnavutluk’ta, finans konusunda yatırımlarının bulunması, RTÜK’teki bazı üyelerin tereddütüne yol açmıştı.

RTÜK yasası, finans alanında faaliyet gösteren şirketlerin, Radyo ve TV sahibi olamayacağını öngörüyor.

RTÜK, Rekabet Kurulu'nun ihaleyi onaylamasının ardından TMSF’ye bir yazı yazarak, Sabah-ATV için, 1.1 milyar dolar vermeyi taahhüt eden Çalık-Turkuvaz Gurubuna ilişkin bilgi istedi. Bu dosya RTÜK’e ulaştı ancak evraklarda eksiklikler görüldü.

RTÜK özellikle Turkuaz grubunun sermaye yapısı ve yöneticilerinin Çalık grubu ile bankacılık konularında ilişkisi olup olmadığını incelemek istiyor. Bugünkü toplantıda da bu konudaki evrak eksikliklerin giderilemediği görüldü ve konunun 29 ya da 30 Ocak günü yapılacak toplantıda değerlendirilmesi benimsendi.

RTÜK yasasının 29’uncu maddesi, "Üretim, yatırım, ihracat, ithalat, pazarlama ve finansal kurum ve kuruluşları, özel radyo ve televizyon kuruluşu kuramaz ve bunlara ortak olamazlar" hükmünü öngörüyor. Çalık Grubunun ise finans konusunda hem Türkiye’de hem de yurt dışında faaliyetleri var. (Gazeteport)