BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sabah Gazetesi 19. yılını kutluyor

Sabah'ın Balmumcu'daki Genel Merkezine gazetenin 19 yaşına basması nedeniyle dev bir Türk bayrağı asıldı..

Abone ol Biz Türkiye'yiz..

Sabah bugün 19'uncu yaşını kutluyor. Son dönemi badirelerle geçen bir gazete için henüz delikanlılık çağı bu.

Gazetemiz çok genç ama Türk basınında gerçekleştirdiği yenilikler, onu nice "yaşlı" gazetenin çok önünde zirveye yerleştirdi.

Türk basınında dengeleri değiştiren SABAH'ın bu 19 yıllık yaşam süreci, sektörde çok önemli değişimlere tanıklık etti. Bu 19 yıl içinde Hürriyet gazetesi el değiştirdi, Günaydın, Güneş, Tercüman gibi bir dönem basına damgasını vurmuş gazeteler kapandı.

Türk basını, Etibank krizinin ardından SABAH'ın da bir dönem rakip grubun eline geçmesiyle çokseslilikten teksesliliğe düşme tehlikesi yaşadı. Dağıtım tek kanallı, manşetler tek kaynaklı hale geldi.

Türk basınında rekabetin kalktığı, basın özgürlüklerinin tehlikeye düştüğü kritik bir süreçten geçtik. Bunun gerek çalışanların özlük hakları, gerek demokrasimiz, gerekse reklam verenler açısından nasıl sakıncalar doğurduğunu hep birlikte gördük.

Bugün yeniden dağıtımda rekabetin, medyada çoksesliliğin keyfini çıkarıyoruz.

Bu, SABAH'ın Merkez Grubu bünyesinde yeniden hayatiyet kazanması sayesinde gerçekleşti.

Bugün manşetler bir kaynaktan hazırlanmıyor, en azından SABAH' ta yorumlara müdahale edilmiyor.

Merkez SABAH, Türk basınında çoksesliliğin, rekabetin, demokratik çoğulculuğun güvencesi olarak dimdik ayakta duruyor ve geleceğe güvenle bakıyor.

Türkiye bugün SABAH okuyor. Çünkü okunan bir gazete olmanın temelinde "doğru okuyan" bir gazete olmak yatıyor.

SABAH, bu ülkeyi, bu ülkenin insanlarını, hayallerini, meraklarını, arzularını doğru okuyan bir gazete olduğuna inanıyor.

Bir gazete, Türkiye'ye tuttuğu aynada gördüklerimiz kadar doğru, gerçek ve bizdense o kadar başarılı olabilir.

SABAH gazetesi manşetinden köşe yazılarına kadar bu ülkeyi ve bu ülke insanını yansıtmaya çalışıyor. Bunun için gönül rahatlığıyla "Biz Türkiye'yiz" diyebiliyor.
SABAH, bu yeni döneminde birçok önemli toplumsal sorumluluk projesine de imza attı.

Bunların en önemlilerinden ikisi eğitim ve çevreyi yakından ilgilendiriyor. Sizlerin gazete için ödediğiniz 350 bin liranın 3 bin 500'er lirası eğitim için Darüşşafaka Cemiyeti, çevre için de TEMA Vakfı'na gidiyor. Sizlerin katkısıyla bu iki güzide kuruma sağlanan destek 1 trilyon liraya yaklaştı. Burada biriken fonlarla babasız çocuklar kaliteli bir eğitim fırsatı yakalıyor, Türkiye'nin daha fazla alanı çölleşmekten kurtuluyor.

Merkez Grubu, her yıl bir eğitim kuruluşu oluşturma hedefi güdüyor. Bingöl depreminin ardından tamamlanan Çeltiksuyu İlköğretim Okulu ve Pansiyon binasının ardından şimdi Kocaeli Üniversitesi, Turgay Ciner İletişim Fakültesi hızla tamamlanıyor.

Okurların katkılarıyla büyüyen bu projeler bize gurur veriyor. Çünkü yukarıda da belirttim, "Biz Türkiye'yiz."
20'nci yılına sağlam adımlarla giren SABAH, daha birçok projeye ve basında birçok yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor.

SABAH'a gösterdiğiniz bu ilgi nedeniyle sizlere şükranlarımı sunarken gazetemize geçmiş yıllarda emek verenler de dahil olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim.