BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Saat 19.00'da hayat duracak!

Futbolda gözler, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 2004-2005 sezonunun son derbi maçına çevrildi. Kadıköy’deki karşılaşmanın skoru, Süper Lig’in zirvesini çok

Abone ol

Fenerbahçe’nin derbiden alacağı puan yada puanlar, sarı-lacivertli takımı 2004-2005 sezonunun şampiyonu yaparken, Trabzonspor’u da, Samsunspor’u yenmesi durumunda Şampiyonlar Ligi yolunda avantajlı kılacak.

Derbiyi Galatasaray kazanırsa, düğüm son haftada maçlarıyla çözülecek. İsmet Arzuman’ın yöneteceği karşılaşma 19.00’da başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak

Anket sonuçları, dakikada bir güncellenir. NTVMSNBC anketleri, katılanların görüşünü yansıtır. Bilimsel değer taşımaz.

Derbi maça ezeli rakibinin 4 puan önünde lider olarak giren Fenerbahçe, Kadıköy’deki taraftarlarının önünde ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluk turunu atmak istiyor.

Bu sezon ezeli rakipleriyle yaptığı 3’ü lig, 1’i de Türkiye Kupasıolmak üzere 4 derbiyi de yitiren sarı-lacivertlilere, 16. şampiyonluklarını ilan etmesi için maçta beraberlik dahi yetiyor.

Ezeli rakibi karşısında bu sezon lig ve Türkiye Kupası finali maçlarını yitiren Fenerbahçe, Kadıköy’de seyircisi önünde kazanarak, hem bu maçların rövanşını almak, hem de şampiyonluk turunu Galatasaray galibiyetiyle taçlandırmak amacında.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Anket sonuçları, dakikada bir güncellenir. NTVMSNBC anketleri, katılanların görüşünü yansıtır. Bilimsel değer taşımaz.

Fenerbahçe, maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamlayarak kampa girdi. Samandıra Tesisleri’nde teknik direktör Christoph Daum yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve 1 saat 20 dakika sürdüğü bildirilen antrenmanın, yoğun yağmur yağışı altında yapıldığı kaydedildi.

Fenerbahçe Kulübü’nden alınan bilgiye göre Daum, çalışma öncesinde futbolcularla kısa bir toplantı yaparken, sarı-lacivertliler daha sonra koşu ve istasyon çalışması gerçekleştirdiler. 3 takım halinde beşe-iki çalışması yapan futbolcular, daha sonra dar ve geniş alanda taktik ağırlıklı maçlar oynadılar. Fenerbahçe, antrenmanın ardından Galatasaray maçı için tesislerde kampa girdi.

Bütün oyuncuların katıldığı antrenmana, altyapıdan da birkaç futbolcunun dahil edildiği belirtildi.

Muhtemel 11

Ezeli rekabette kariyerinde 2. kez düdük çalacak olan İsmet Arzuman’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Serkan Ok yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Cüneyt Çakır.

Fenerbahçe, derbi maça Anelka dopingiyle çıkacak. Sakatlığı nedeniyle takımının son maçlarında forma giyemeyen Fransız futbolcu, Galatasaray’a karşı oynayabilecek.

Fenerbahçe’nin derbi maça Rüştü, Serkan, Luciano, Önder, Ümit, Selçuk, Aurelio, Tuncay, Alex, Anelka, Nobre onbiriyle çıkması bekleniyor.

Galatasaray cephesi
Gençlerbirliği yenilgisiyle zirvede puan farkını azaltma fırsatını kaçıran Galatasaray ise, derbi maçı kazanarak şampiyonluk umutlarını son haftaya taşımak amacında.

Bu sezon ezeli rakibini Ali Sami Yen Stadı’ndaki lig maçında 1-0, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Türkiye Kupası finalinde ise 5-1 yenen Galatasaray, Kadıköy’de de galip gelip, puan farkını 1’e indirmek ve son hafta maçlarını beklemek istiyor.

Kuruluşunun 100. yılında Türkiye Kupası’nı ezeli rakibini 5-1 gibifarklı skorla yenerek müzesine götüren Galatasaray, derbide puan yitirmesi durumunda ise şampiyonluğu yitirmenin yanı sıra, 3. sıraya düşme endişesini yaşıyor.

Derbi maçın biletleri satışa çıktığı gün birkaç saat içinde tükenirken, karaborsada yüksek fiyatlardan alıcı buluyor.

Gençlerbirliği yenilgisiyle 3. sıradaki Trabzonspor ile arasındaki puan farkı 2’ye inen sarı-kırmızılılar derbide puan yitirir, Trabzonspor da evinde Samsunspor’u yenerse, Galatasaray bordo-mavili takımın gerisine düşecek. Sarı-kırmızılı takım böylece, şampiyonluk umutlarının yanı sıra, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde mücade edebilme hakkını da zora sokacak.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Galatasaray, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını, yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik direktör Gheorghe Hagi yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı olarak yapılan ve 1 saat 10 dakika sürdüğü bildirilen antrenmana, sakatlığı süren Hasan Şaş’ın katılmadığı kaydedildi.

Derbi maç, haftaya 3. sırada giren Trabzonspor’u da çok yakından ilgilendiriyor.

Galatasaray Kulübü’nden alınan bilgiye göre, futbolcular antrenmanın büyük bir bölümünde tek pas kuralının uygulandığı çift kale maç oynadılar. Olağanüstü çekişmeli geçen maçın sonlarına doğru antrenör Gabi Balint’in, oyunculara “Gol atan kazanıyor” demesinin ardından kaleciler Mondragon ve Aykut 10 dakika boyunca gol yemedi. Bunun üzerine Hagi, maçı kazanan takımın penaltılarla belirlenmesini sağladı.

Muhtemel 11

Galatasaray’da sakatlığı süren Hasan Şaş derbide oynayamayacak.

Galatasaray’ın Fenerbahçe maçına Mondragon, Cihan, Tomas, Song, Orhan, Ribery, Conceiçao, Ergün, Ayhan, Necati, Hakan Şükür onbiriyle çıkması bekleniyor

Kaynak: