BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

S-400 füzesinin özellikleri menzili ne kadar?

TÜRKİYE Rusya'dan S-400 füzeleri alıyor. ABD'nin tüylerini diken diken eden satış gerçekleşmek üzere. Peki S-400 füzesinin menzili ne füzenin özellikleri ve satışın NATO boyutu önemli. İşte S400 füzeleri ile ilgili gerçekler.

Abone ol

TÜRKİYE Rusya'dan S400 füzesi alma konusunda artık son aşamaya geldi. Teknik detaylar halledildi ve şu anda sadece idari konular kalmış durumda. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "İşlerin nihai noktada olduğunu, bir takım pürüzlerin aşıldığını ve imza aşamasında olduğunu söyleyebilirim" dedi. Anlaşma Rus S-400 üreticisi için son yıllardaki en büyük kontrat olacak. Zira Türkiye'nin 3 milyar dolarlık bir S-400 alımı yapacağı söyleniyor. Bu haberin panik yarattığı merkez ise Washington ve NATO oldu.

ABD istemez tabiki! Rusya'dan alacağımız S400'ler meğer...

ABD Savunma Bakanı James Mattis Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın alımının Türkiye-NATO arasındaki askeri iş birliğini olumsuz etkileyeceğini iddia etti. 

S-400'LERİN MENZİLİ VE ÖZELLİKLERİ: ABD'nin Türkiye'nin eline geçmesinden rahatsızlık duyduğu S,400'lerin dost-düşman hedef tanıma sistemi bulunuyor. Patriotlardan çok daha etkili olan S-400 maliyet ve operatif harekat yeteneği yönünden de hesaplı bir silah. Son derece modern bir hava savunma füzesi olan S-400'lerin menzili ise 400 kilometre. 30 kilometre irtifası olan S-400 füzeleri  aynı anda 36 ve gerektiğinde de çift batarya ile 72 hedefe bağlanabiliyor. Bu Türkiye için önemli bir parametre.

RUSYA NATO ÜYESİNİ BUNU NİYE VERİYOR: İşin bir de Rusya boyutu var. S-400 füzeleri Rusya'nın en gözde ve sınıfının en iyi hava savunma silahı. Peki Rusya gerçekten diğer NATO ülkelerinin savaş uçaklarının S-400 sistemine karşı tatbikat yapmasını ister mi? Anlaşma 'son dakikada' gerçekleşmez diyenlerin öne sürdükleri materyallerden biri de bu. Sorunun yanıtı ise 'politik'. Rusya Türkiye'nin batı ve ABD ile olan 'soğuk savaşını' kazanıma çevirmek istiyor. Hem ABD'yi bu yolla delirtiyor hem Türkiye'yi kendine yakın tutuyor.