BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.382,97
HABER /  DÜNYA

Rusya'yı hiddetlendiren gelişmeler

Ukrayna'nın doğusunda Rus asıllı vatandaşların saldırıya uğraması Rusya'yı fena kızdırdı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığından, Ukrayna’nın doğu bölgelerinde yaşanan gerilimin Rusya’yı hiddetlendirdiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sağ sektör (aşırı sağ) örgütünün Ukrayna’nın doğu bölgelerinde kanunsuz eylemler ve silahlı saldırılar düzenlediği ve Ukrayna’nın yeni hükümetinin bu duruma göz yumduğu ileri sürüldü.

Ukrayna’nın Kharkiv kenti’nde iki gün önce düzenlenen gösterilerde, yüzleri maskeli silahlı bir grubun ateş açması sonucu yaralananların olduğu bildirilen açıklamada, Dnipropetrovsk kenti’nde 7 Rus gazetecinin Ukrayna polislerince gözaltına alındığı savunuldu. 

“Ukrayna’nın doğu bölgelerinde yaşanan yasadışı eylemler Rusya’yı hiddetlendirmektedir” ifadesinin yer aldığı açıklama şöyle:

“Ukrayna yönetimi yürürlükte olan tüm ikili anlaşmalara aykırı olarak, Rusya vatandaşlarının ülkeye girişine izin vermiyor ve sınır ötesi işbirliğine engeller çıkarıyor. Batılı ülkelerin, diyalog ortaklarımızın, insan hakları örgütlerinin ve yabancı basın kuruluşlarının sessizlikleri şaşkınlık yaratıyor. Mevcut durum, Batı’nın durmadan tekrarladığı objektiflik ve demokrasiye bağlılık ilkelerinin bir anda nereye kaybolduğu sorusunu akla getirmektedir."