BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.405,89
HABER /  DÜNYA

Rusya'nın Türkiye anketi sonuçları Erdoğan bitti!

RUSYA'da yapılan Türkiye anketi sonuçların göre, Rusların yüzde 80'i Türkiye'ye yaptırımları destekliyor. Gelişmeleri değerlendiren uzmanlara göre ise 'Putin için Erdoğan bitti.'

Abone ol

RUSYA'da yapıan VTsİOM anketi sonuçlarına göre, Ruslar'ın yüzde 80'i Kremlin'in aldığı kararlara destek verirken, Türkiye'ye yönelik yaptırımları doğru buluyor.

Türkiye'ye yönelik yaptırımları 'faydasız' bulanların orası ise sadece yüzde 8.

VTsİOM şirketinin Genel Müdürü Valeri Fedorov, BBC'ye anket sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Fedorov, “Başka türlüsü olamazdı. Bir yanda Rus pilotun hayatı, diğer yanda sıcak kıyılarda iki hafta tatil...” yorumunda bulundu. 

PUTİN İÇİN ERDOĞAN BİTTİ!

Anketin bir diğer sonucuna göre, Rusya’da halkın sadece yüzde 10’u iki ülke arasında bir savaşa ihtimali olduğunu düşünüyor. Ama liderlerin her sert açıklamasından sonra “köprüleri yeniden kurma” ihtimalinin daha da azaldığını söylemek zor değil.

Putin’in dünkü Türkiye açıklamalarının değerlendirildiği Rus 1. kanalındaki tartışma programında, Kremlin’e yakınlığı ile bilinen analist Sergey Markov’un sözleri durumu özetliyor:

“Putin için Erdoğan bitti. Açıkça Rusya’dan özür dilemedikçe ilişkilerdeki tahribatın onarılması artık mümkün değil”.