BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan flaş Erdoğan açıklaması mektup yazdı!

RUSYA-Türkiye ilişkileri normalleşiyor mu? Kremlin Sarayı'ndan yapılan son dakika açıklamasında Erdoğan'ın Putin'i arayarak üzüntülerini bildirildi.

Abone ol

RUSYA'dan son dakika açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin'e mektup yazarak üzüntülerini bildirdiğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da yaptığı açıklamada mektubu doğrularken çarpıcı detaylar verdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak üzüntülerini dile getirdiği belirtildi. Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta, hayatını kaybeden Rus politon ailesinin acısını paylaştığı ve "Tüm kalbimle acılarını paylaşıyorum" dediği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubunda, Rus pilotun öldürülmesi olayına karışan Türk vatandaşı hakkında soruşturma açıldığını vurguladığı da belirtildi.

"YÜREKTEN HİSSEDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca, ölen Rus pilotun ailesinin acılarını "yürekten hissettiğini" söylediği belirtildi.

Kremlin’in açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “bölgedeki kriz ile ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye'nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu” söyledi.

Açıklamada ayrıca, "Erdoğan, Rus pilotu öldürmekle suçlanan Türk vatandaşı hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi” denildi.

Ankara-Moskova ilişkileri, sınır ihlali yapan Rus askeri uçağının 24 Kasım'da Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından gerilmişti.

RUSYA MİLLİ GÜNÜ'NÜ KUTLAMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ve Başbakan Binali Yıldırım, "Rusya Milli Günü" dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazarak, kutlamıştı.