BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Rusya'dan bu sene rekor oranda turist gelecek

RUSYA ile yaşanan uçak krizinden sonra Rus turistler gelmez olmuştu. Türkiye - Rusya ilişkilerinde atılan yeni adımlar turizmi etkileyecek. Bu sene Rusya'dan rekor sayıda rezervasyon var.

Abone ol

Rusya Tur Operatörleri Birliği'ne göre, Rus turistlerin bu yıl geçen yıla kıyasla Türkiye tatilleri için erken rezervasyonlara yönelik ilgisi arttı. Bazı tur şirketleri, erken rezervasyon taleplerinin 4 kat arttığını bildirdi.

ATOR'dan yapılan açıklamada, "Sektördeki katılımcılara göre, Ocak 2018'de Türkiye'deki tatil beldelerine yönelik erken rezervasyon oranı geçen yılkini geçti" ifadeleri kullanıldı. 

NTK Intourist şirketi, Antalya'ya rezervasyonların 4, Marmaris'e rezervasyonların 7 kat arttığını bildirdi. Biblio-Globus şirketi de erken rezervasyonlarda yüzde 25 artış olduğunu duyurdu.

RUSYA'DAN GELEN TURİSTLER

Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizi ile turizm darbe almıştı. İki ülke arasındaki ilişkiler düzelip ticaret yeniden canlanınca turizm sektörü de hareketlendi.

TÜRKİYE HEDEF BÜYÜTTÜ

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bu yıl 38 milyon turist hedefine ulaşılmasının hayal olmadığını belirterek, "Bunun 30 milyar doları aşkın turizm geliri getirmesini hedefliyoruz" dedi. Kurtulmuş, 2018 turizm sezonunun beklenilenden daha iyi geçeceğini öngördüklerini söyledi. Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Rusya, İngiltere, Ukrayna gibi geleneksel pazarlarımıza baktığımızda ve başka ülkelerdeki erken rezervasyon oranlarına baktığımızda yüzde 20 ile 60 arasında ülkelere göre erken rezervasyon haberlerini alıyoruz. Bu, çok güzel bir sinyal. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri ile vize meselesinin düzeltilmesi, kruvaziyer turizmi için de önemli bir potansiyel ortaya koyuyor. Kanaatimce bu yıl içerisinde 38 milyon turist hedefine ulaşmak hiç de hayal değil ve bunun 30 milyar doları aşkın turizm geliri getirmesini hedefliyoruz. 2023'teki 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm hedefi de böylece daha da yakınlaşmış olacak. Ümit ederiz ki 2023'te de Türkiye bu hedefe ulaşır."