BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  DÜNYA

Rusya ile ABD arasında yüksek gerilim! S-400 yaptırımları aptallık

ABD'nin S-400 yaptırımları tüm dünyada gerginliği artırmaya devam ediyor. ABD Başkanı Trump, Rusya'dan S-400 ve savaş uçağı alan Çin'e yaptırım uygulayacağını belirterek "Sonuçlarına hazır olun" dedi. Rusya ABD'yi "Aptallık yapmayın" diye uyardı.

Abone ol

ABD, Rusya'dan S-400 ve hava savunma sistemi alan Çin'e yaptırım uygulama kararı alıp tehdit edince Çin'den sonra Rusya da ABD'yi tehdit etti. ABD'li yetkili Çin'e yaptırımların en kısa sürece uygulanacağını söyledi.

ÇİN: YA VAZGEÇ YA DA SONUÇLARINA HAZIR OL... Çin'den ABD'nin askeri yaptırım kararına cevap geldi. Pekin'den yapılan açıklamada ABD'ye; "Ya bu kararından vazgeç ya da sonuçlarına katlanmaya hazır ol" denildi.

RUSYA: ATEŞLE OYNAMAK APTALLIK... ABD'nin Çin üzerindeki yaptırımlarına Rusya'dan da çok sert bir cevap geldi. Moskova'dan yapılan açıklamada, 'Global istikrar diye bir şey olduğunu hatırlamaları onların yararına olur ancak onlar Rusya ve Amerikan bağlarındaki tansiyonu daha da artırıyor. Ateşle oynamak aptallık, çok daha tehlikeli olabilir." açıklaması yapıldı.

TRUMP'IN ÇİN YAPTIRIMLARI... ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürüne 24 Eylül'den itibaren yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanacağını bildirmesinden sonra Çin'den ABD'nin yaptırımına cevap gelmişti.