BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Rus uçakları Türk hava sahasında uçacak!

Rus askeri denetçiler Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapacak...

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, Rus askeri müfettişleri bu hafta uluslararası bir anlaşmanın parçası olarak Türk hava sahasında bir denetim ve gözlem uçuşu yapacaklarını söyledi.

Ria Novosti’de yer alan habere göre uçuşlar uluslararası Açık Hava Sahası Anlaşması çerçevesinde 12-16 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Rus müfettişleri gözlem uçuşlarını An-30B gözlem uçakları ile yapacaklar.

Rus askeri temsilci, haber ajansına yaptığı açıklamada,“Uçuşlar Türkiye’nin Eskişehir havaalanından önceden kararlaştırılmış rotaya göre maksimum bin 500 kilometre menzilde gerçekleştirilecek ”dedi. Yetkili ayrıca uçakta Rus uzmanların yanında Türk meslektaşlarının da bulunacağını ve anlaşmalara uygun olarak gözlem ekipmanlarının kullanımını izleyeceklerini belirtti.

Anlaşmaya göre bu uçuş 2012’de Rusya’nın anlaşmaya taraf devletlerin topraklarındaki 35. gözlem uçuşu olacak. Açık Hava Sahası Anlaşması’na imza atan devletler bir birlerinin hava sahasında gözlem uçuşları yapılmasına olanak sağlıyor. Anlaşmada 34 ülke yer alıyor. Rusya bu anlaşmaya 26 Mayıs 2001 yılında imza attı.