BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.431,02
HABER /  GÜNCEL

Rumsfeld'den Saddam'a teklif

Irak'ta saldırıların arkasında Saddam'ı gören Amerikan yönetimi, devrik diktatöre ilginç bir teklifte bulundu. Haber şöyle:

Abone ol

Rumsfeld, Saddam’la görüştü’

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in, Irak’a gerçekleştirdiği son ziyaretinde devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’le görüştüğü ileri sürüldü.

El Kudüs El Arabi gazetesi, Ürdün’deki Irak Baas kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Rumsfeld’in, Bağdat havaalanındaki cezaevinde Saddam Hüseyin’le görüştüğünü yazdı.

Rumsfeld’in Saddam Hüseyin’den direnişi sona erdirmesini istediği belirtiliyor. Gazetenin haberine göre, Rumsfeld, devrik Irak liderinden, televizyondan yayınlanacak bir konuşmayla direnişçilere, ABD ve çok uluslu güçlerle Irak güvenlik güçlerine yönelik saldırıları sona erdirmeleri çağrısında bulunmasını talep etti.

RUMSFELD’IN TEKLİFİNİ REDDETTİ

Rumsfeld, bunun karşılığında, devrik Irak rejimi yöneticilerinin serbest bırakılarak sürgüne gönderilmelerini veya isteyenlerin, yapılacak müzakerelerin ardından bir şekilde yönetimde yer almalarının sağlanmasını önerdi.

Ürdün’deki Baas kaynakları, Saddam Hüseyin’in Rumsfeld’in bu teklifini reddettiğini bildirdi.

‘SADDAM’IN MORALİ İYİ’

Öte yandan Saddam Hüseyin’in sağlığının ve moralinin “gayet iyi” olduğu belirtildi.

Saddam Hüseyin’i savunan ekibin başkanı Ziyad Kasavneh, “Devlet başkanı, yasadışı tutsaklığında iyi durumda” dedi. Ziyad Kasavneh, bugün 68 yaşına giren devrik liderin moralinin de yerinde olduğunu söyledi. Saddam Hüseyin ile başka bir avukatın görüştüğünü söyleyen Kasavneh, görüşmenin altı saat sürdüğünü belirtti.

Kaynak: NTV