BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.469,80
HABER /  SPOR

Ronaldo 95 milyon euro etmez

Futbol dünyası Ronaldo transferini konuşuyor. Barcelona'dan ezeli rakibini kızdıracak açıklama geldi.

Abone ol

FC Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Jaume Ferrer, "Dünyadaki hiçbir futbolcu 95 milyon euro etmez" derken, transfere bu tip büyük paralar ödenmesinden dolayı futbol pazarında enflasyon yaşanabileceğini söyledi.

Bu arada İspanyol basını, Manchester United'ın açıklamasından sonra Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'e transferine kesin gözüyle bakarken, Real Madrid'i ezeli rakibi FC Barcelona'nın eleştirdiği görüldü.

Başkan yardımcısı Ferrer, Real Madrid'in, Ronaldo'ya ödeyeceği paranın futbol pazarının dışında olduğunu dile getirdi. Valdano: "Bu paranın dönüşü var" Real Madrid Kulübü Genel Direktörü Jorge Valdano, "Kaka için Milan'a ödenen 65 milyon euro büyük bir para değil. Çünkü bu futbolcunun geri dönüşümü var" dedi.

Real Madrid'in Kaka'ya ödediği 65 milyon euro arkasından Manchester United'a Cristiano Ronaldo için yaptığı yaklaşık 94 milyon Avro'luk öneri, futbol pazarında tartışılırken, İspanyol kulübü, rekor olan bu transfer paralarının "marketing" gelirinden geri dönüşünün olacağını belirtiyor. Valdano, "Kaka için 65 milyon euro ödüyoruz, çünkü buna değer, bunu faiziyle bize geri dönüştürecek bir futbolcu.

Bu, gösteri endüstrisinde olan bir kulübün yatırımları. Film yapmak için, prodüktörün bir aktöre 100 milyon euro harcamasını asla tartışmıyoruz" diye konuştu. "Ronaldo futbol kartpostalı" Valdano, "Skandal ve israf olan, 1 euro bile üretmeyen bir futbolcuyu 10 milyon euro'ya transfer etmektir" dedi.

Öte yandan, Cristiano Ronaldo'yu "bir futbol kartpostalı" diye tanımlayan Valdano, "Aldığımız bilgilere göre profesyonel olarak olağanüstü bir futbolcu. Futbol oynayacak bir vücuda sahip. Çok fazla çalışmaksızın, bir futbol kartpostalı gibi. Resmi bir güzel, sosyal model veya reklam yeteneği olan biri olması, futbolcu imajını biraz düşürüyor olabilir" değerlendirmesinde bulundu.