BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Rizeli esnafın Rabia hassasiyeti

Rize'de bir esnaf, Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen işaretten esinlenerek dükkanına "Rabia" ismini verdi

Abone ol

Eminettin Mahallesi'nde balıkçılık yapan Sultan Aksu, "Okyanus" olan dükkanının adını, darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Rabia" işaretinden esinlerenek değiştirdi. Aksu, "Rabia" işaretini dükkan tabelasına yerleştirdi.

Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rabia" adını, Mısır halkının demokratik mücadelesini desteklemek amacıyla iş yerine verdiklerini belirterek, "Mısır'da yaşanan olaylardan çok etkilendik. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda çok duyarlı olduğunu biliyoruz. Başbakanımızın, her yerde Rabia işareti yapmasından da etkilenerek dükkanın ismini 'Rabia' olarak değiştirdik" dedi.

Mısır halkı için hiçbir şey yapamadıklarını ifade eden Aksu, "Oradaki insanlara haksızlık yapılıyor ve dünya bunu seyrediyor. Sadece Başbakanımız 'one minute' dedi. Yapanlar, edenler belli. Mısır'da yaşanan haksızlığa tahhamül edemediğimiz için 'Rabia' dedik. Başka bir amacımız yok" diye konuştu. 

Dükkana bu ismi vererek yaşanan drama dikkati çekmek istediklerini ifade eden Aksu, olumlu tepkiler aldıklarını, yaptırdıkları tabela ile katliamı unutturmamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Aksu, daha sonra dükkanın önünde "Rabia" işareti yaparak fotoğraf çektirdi.