BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Rize'de öğretmen öğrenciyi dövdü!

Rize'de lise öğrencisi öğretmeni dövünce, bir haftalığına okuldan uzaklaştırıldı.

Abone ol
Rize'de İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde, kullanımı yasak olan cep telefonunu isteyen motor bölümü öğretmeni 37 yaşındaki Serdar Yılmaz’ı darp ettiği öne sürülen İnşaat Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi 18 yaşındaki M.P.'ye bir hafta süreyle okuldan uzaklaştırma cezası verildi.
 
Olay Paşakuyu Mahallesi’ndeki İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde geçen Salı günü meydana geldi. Öğretmen Serdar Yılmaz, yasak olmasına rağmen kantinde cep telefonu kullanan M.P.’den telefonu vermesini istedi. İddialara göre telefonu vermek istemeyen M.P. öğretmene saldırdı. Darp edilen Serdar Yılmaz, araya giren diğer öğretmenlerin yardımıyla kurtuldu. Ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz, 10 gün iş göremez raporu aldı, ardından da polise başvurarak şikayetçi oldu. Olaydan sonra kaçan M.P. ise yakalanarak gözaltına alındı. Tophane Polis Merkezi’nde ifadesi alınan M.P. daha sonra serbest bırakıldı, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme başlattı.
 
Sevk edildiği Disiplin Kurulu’nca bir hafta süreyle okuldan uzaklaştırma cezası alan M.P.'nin dosyası Milli Eğitim Müdürlüğü Üst Disiplin Kurulu'na gönderildi. Kuruldan verilecek tasdikname ile okulla ilişkisi kesilmesi beklenen M.P., eğitimini tamamlamak için başka bir okul bulacak. M.P. hakkında Rize Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma da sürüyor.