BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rize'de HES'lere ceza yağdı

Rize’de HES'lerde yapılan incelemelerde faaliyette olan tüm firmaların çalışmalarında eksiklikler yaptıkları tespit edildi.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Rize’de yapımları devam etmekte olan Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatlarında yapılan proje izleme ve kontrol çalışmalarında uygunsuzluklar tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, yapılan incelemelerde faaliyette olan tüm firmaların çalışmalarında eksiklikler yaptıkları tespit edildi.

Yapılan tespitlerde su iletim kanallarının, tünel ve cebri boruların geçtiği alanlarda yapılan hafriyatların eğimli arazilerden gelişigüzel bırakılması nedeniyle ormanlık alanlarda tahribat oluşturulduğu, dere yataklarının doldurularak akış rejiminin etkilendiği tespit edildi.

Öte yandan gerekli tedbirler alınmadığı için çevre kirliliği oluştuğu, işletmeye geçmiş tesislerde dere yatağına bırakılacak biyolojik ihtiyaç duyulan suyun yetersiz, balık geçişleri için ise uygun yapılmadığı anlaşıldı. Bu nedenlerde faaliyeti devam eden 15 HES firmasına 513 bin TL para cezası kesildi.