BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rijkaard'dan kötü oynadık itirafı

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, kötü oynadıklarını ve kazanmayı hak etmediklerini söyledi.

Abone ol

Rijkaard, 2-1 mağlup oldukları Eskişehirspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, Giovani Dos Santos'u neden ilk 11'de oynatmadığı yönündeki bir soruyu şöyle cevapladı:

''Giovanni milli takım maçı için çok uzun bir yolculuk yaparak ABD'ye gitti. Zaman farkı var, yorgun döndü ve antrenmanlara başladı. Onu korumak amaçlı, sakatlanmasını önlemek için ilk 11'de başlatmadık'' dedi.

Mücadeleyi değerlendirirken ''Bugün kötü oynadık ve kazanmayı hak etmedik'' diyen Rijkaard, ''Çok top kaybı yaptık. Bu maçı bir kenara bırakıp sonraki maçlara konsantre olmamız lazım. Takım çok fazla diri değildi, çok yorgundu'' diye konuştu.

Rijkaard, bir gazetecinin ''Galatasaray, aldığı yenilgiyle şampiyonluk yarışında avantaj kaybetti mi?'' yönündeki soruya karşılık, ''Bizim için çok önemli bir avantajdı. Bugün alınan kötü sonuç bizi üzüyor. Bugün illa ki bir şey bulmak gerekiyorsa milli maçı söyleyebiliriz. Milli maçtan dönen birçok yorgun futbolcu vardı. Ama ne olursa olsun kendimizi suçlamamız gerekiyor'' dedi.

Önemli oyuncuların fazla bir varlık gösteremediği ve bunu neye bağladığı sorusu üzerine ise Rjikaard, şunları söyledi:

''Ben bunu yorgunluğa bağlıyorum. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Sonuçta şampiyonluğa gidiyorsunuz. Herkes de bunun bilincinde. O yüzden yorgunluk diyebiliriz.''

Eskişehirspor'un maçı kazanmayı hak ettiğini ifade eden Rijkaard, sözlerini şöyle tamamladı:

''Eskişehirspor'u tebrik ediyorum. Tahmin ettiğimiz gibi bir oyun oynadılar. Agresiftiler, orta sahaya kadar çekilip, bekleyip ondan sonra pres uygulamayı tercih ettiler. Dürüst olmak gerekirse bizden iyi oynadılar, galibiyeti hak ettiler.''

KALECİ LEO FRANCO

Kaleci Leo Franco da bugün üzerlerine düşeni iyi yapamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Defans kısmında iyi çalışan bir ekibe sahibiz. Diğer taraftan hücumcular da iyi çalışıyor. Fakat bazen işler düşündüğünüz gibi gitmeyebiliyor. Kötü defansımız olduğunu düşünmüyorum. İyi bir maç çıkardık, ancak karşı karşıya olduğumuz sonuç bizim için üzücü.''

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçını kazanmakla Eskişehirspor'un hedefini büyüttüğünü söyledi.

İki takımın da iyi mücadele ettiğini belirten Çalımbay, ''Geriye kalan maçlarımızı da en iyi şekilde bitirip yolumuza devam etmek istiyoruz. Maçta zaman zaman zorlandık. Son pasları daha iyi yapabilseydik, daha iyi bir sonuç alabilirdik. 2-0 öne geçtikten sonra daha dengeli oynayıp, ileride çoğalabilseydik istediğimiz sonuca rahat ulaşır, sıkıntı yaşamazdık. Kazandığımız için mutluyuz. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Galatasaray forvetlerini durdurmak istiyorduk ve onları durdurduk'' diye konuştu.

''FUTBOLCU KORAY ARSLAN''

Galatasaray'a iki gol atarak takımını galibiyete taşıyan Eskişehirsporlu futbolcu Koray Arslan ise üç puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Ligdeki hedeflerine ulaşmak için bu maçtan üç puan almak zorunda olduklarını ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

''Takımda sürekli defansın sağında forma giydim. Rıza Hocam, Galatasaray maçında beni orta sahanın sağında görevlendirdi. Kendisinin yıllarca o bölgede oynadığını söyledi ve bana taktik verdi. Ben de bunları yerine getirdim. Galatasaray'ı yendiğimiz için çok mutluyuz. Galatasaray'ın bir pozisyonunda Ayhan ağabey önümdeyken elim topa gitti. Hakem görmedi, orada bir faul verebilirdi. Ancak gol attığım pozisyonda elle oynadığımı hatırlamıyorum. Top elime değdiyse bile istem dışıdır.'