BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

Rice camiye giremiyor

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın İngiltere turu dün gece protestolar arasında başladı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın iki günlük kuzeybatı İngiltere turu dün gece protestolar arasında başladı.

Rice, İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw'un davetlisi olarak mevkidaşının seçim bölgesi Blackburn ve bölgedeki bazı kentleri ziyaret etmek üzere dün gece Liverpool John Lennon havaalanına geldi.

Havaalanında yaklaşık 50 kişilik bir grubun protestosuyla karşılanan Rice, kaldığı otelin önünde de göstericiler tarafından protesto edildi.

Straw ve Rice'ın cumartesi sabahı Blackburn'daki bir camiyi ziyaret etme planları, gezinin gergin bir havada başlaması üzerine iptal edildi. Cami ziyareti programdan çıkartılırken, Rice'ın programında sadece bir filarmoni orkestrasının konseri, bir okul, bir futbol kulübü ve BAE System's adlı silah fabrikasına yapacağı ziyaretten ibaret kaldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Straw, Rice'ı özellikle seçim bölgesinde ağırladığını, böylece başkent Londra'nın dışında İngiltere'nin çokkültürlü yapısını kendisine göstermek istediğini bildirdi.

Rice'la birlikte bölgedeki camiye ziyaretlerini iptal etmek durumunda kalmalarından büyük üzüntü duyduğunu belirten Straw, ''Hayal kırıklığına uğradım. Ancak yine de diğer ziyaretlerimiz sırasında Rice'ı bölgenin ileri gelen Müslümanlarıyla tanıştırma fırsatı bulacağıma inanıyorum'' dedi.
Rice'ın ziyareti dolayısıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.