BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Reza'yı tutuklayan Bharara için Star'dan uçuk iddialar

Reza Zarrab'ı tutuklayan savcı Bharara Fethullah Gülen'in oyuncağı mı? Star ile Bharara arasındaki 'uçuk' atışma bakın nerelere vardı?

Abone ol

Star Gazetesi ile Reza Zarrab'ı tutuluklayan ABD'li savcı Preet Bharara arasındaki atışma Star'ın savcı için 'paralelci' iddiası ile başladı.

Savcıdan bu ithama  “Görev yaptığım sürece hakkımda birçok saçma şey yazıldı fakat burada, içlerinden en aptalcası buydu” yanıtı geldi. Star Gazetesi de bugün bu sözlere yeni bir iddia ile yanıt verdi.

GEZİ'DE FBI ADINA...

Gazetenin bugünkü nüshasında birinci sayfadan "Paralelin oyuncağı aptal Bharara" başlığıyla verilen haberde, "Gezi olayları sırasında Türkiye’deki kamu sitelerine yönelik siber saldırılar da Savcı Preet Bharara tarafından FBI adına yönetildi" iddiasına yer verildi. 

star gazetesi reza zarrab savcısı preet bharara haberiHaberde,  "FETÖ ve yandaşlarının büyük umut bağladığı savcı Preet Bharara, Paralel Yapı’nın oyuncağı haline geldi. Yaptığı açıklamada Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dil uzattı" dendi.

PARALELCİLER ÇARPITIP AKTARDI

Star'ın 26 Mart tarihindeki manşetinde "Savcı Bharara’nın FETÖ’den 2.5 milyon dolar bağış aldığına dair herhangi bir ifade bulunmadığı" belirtilen haberde, "Milli iradenin sesi STAR’ın haberinin çarpıtılarak bir karalama kampanyasına dönüştürülmesi yine ABD’deki FETÖ elemanlarının bir işgüzarlığı. Bharara’nın Türkçe bilmediği dikkate alınınca, haberin FETÖ’nün elemanları tarafından yanlış aktarıldığı anlaşılıyor. Ya da Savcı Preet Bharara, okuduğunu anlamaktan aciz bir konumda anlayışı kıt olarak, bu da durumun vahametini artırıyor" dendi.

Haberde, savcı Bhrara'ya "Sanal bir ortam üzerinden elde ettiği etkileşimler ile Konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmeye kadar getiren Bharara, bir operasyonun parçası olduğunu gösterdi. Gezi olayları sırasında Türkiye’deki kamu sitelerine yönelik siber saldırılar da Savcı Preet Bharara tarafından FBI adına yönetildi" suçlamaları yöneltildi.