BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.502,06
HABER /  GÜNCEL

Renault, küçük Zoe'yu sunar

Renault, Cenevre Otomobil Fuarı'nda, üst sınıfın özelliklerine sahip küçük şehir otomobili Zoe'yi sergileyecek. Renault, çizgileri net, yumuşak bir otomobil tasarlamış.

Abone ol

Renault, Cenevre Otomobil Fuarı'nda, üst sınıfın özelliklerine sahip küçük şehir otomobili Zoe'yi sergileyecek.

Renault, 2005 Cenevre Otomobil Fuarı'nda, sürüş keyfine öncelik veren üst sınıfın özelliklerine sahip küçük şehir otomobili Zoe'yi sergileyecek.
Günümüzde tüketicilerin kompakt, çekici ve dinamik modeller üzerine yoğunlaşan beklentilerinden yola çıkan Renault, çizgileri net ve formları yumuşak bir otomobil tasarlamış.

Şık ve dinamik dış tasarım

İlk bakışta Zoe'nin yuvarlak hatları araca küçük fakat şık bir otomobil sevimliliği kazandırıyor. Camlı kısmın kavisli ve yumuşak çizgileri uzay teknolojisinden esinlenerek tasarlanmış bir araç hissi veriyor. Tavanın camlı iki bölümü, Renault'nun görsel kimliğini simgeleyen "V" şeklindeki arka cama doğru uzanıyor.
VALEO ile birlikte tasarlanan LED diyotlu farlar çok yüksek performans sergiliyor ve yepyeni türden bir aydınlatma sağlıyor. Buzlu camlı park lambaları son derece yumuşak bir ışık yayıyor. Saydam camlı sinyal lambaları ise daha parlak bir ışık veriyor. LED'lerle aydınlatılan saydam ve ışıklı halkaların fütürist bir hava verdiği arka farlar kristal küreler şeklinde tasarlanmış.

Motor

Zoe'nin kısa fakat keskin hatlarla biçimlendirilmiş kaputunun altında küçük silindir hacimli yeni bir benzinli Renault motoru yer alıyor. 1.2 litre turbo motor 73 KW güç ve 145 Nm tork üretiyor. Zoe düşük yakıt tüketimi sayesinde 140 g/km'nin altında son derece düşük bir CO2 emisyon oranına sahip.
5 kademeli robotize vites kutusuna, direksiyon altındaki panel üzerinde bulunan paletlerle kumanda ediliyor.

İç mekan

Otomobilin yalın iç tasarımı hafızaya kolayca yerleşiyor. Zoe, ilk kez 2001 yılında Talisman'da ortaya konulan ve ardından seri otomobillere uyarlanan Touch Design kavramını başarıyla uyguluyor.
İç mekanın tamamında ergonomi ve yalınlığa öncelik verilmiş. Yaprak şeklindeki koltuklar ince fakat son derece konforlu. Ön panel hoş ve zarif. Orta konsol, vites kumandası, ön panelin ortasına yerleştirilen çok işlevli ekran kumandası, koltuk ayarları kumanda joystick kolu ve sayaç kadranındaki LCD ekran üzerinde görüntü merkezleme butonu gibi çeşitli kumanda olanaklarını sürücüye sunuyor. Bir cam plaket üzerinde asılı kadranlar, lüks ve hafiflik olguların birarada yansıtıyor. Alüminyum ile çevrelenmiş bir dizi saydam silindirli derinlemesine ekranıyla ileri bir teknolojiyi barındırıyor. Koltuk üzerindeki bir düğme, görüntünün farklı sürücü konumlarına göre adaptasyonu amacıyla ayarlanmasını sağlıyor.
İç mekan, cam tavan sayesinde son derece aydınlık; tavanın LED'lerle işlenmiş camlı bölümleri otomobili gece kullanırken adeta yıldızlı bir gökyüzü oluşturuyorlar. Bagaj döşemesi ve tasarımı bu küçük otomobile bir anlamda fantezi ve sıradışı bir hava veriyor.

Yepyeni bir kavram: Pass

Zoe ile birlikte, kişisel verilerinizin bellekte saklamanızı ve otomobilinizin içinde, müzik seçimleri, kişisel koltuk ayarları, sürüş ve dikiz aynaları kumandaları sayesinde kendinize özgü bir ambiyans oluşturmanızı sağlayan "Pass" adlı seyyar bir kumanda sunuluyor.
"Pass" ön konsolun sağ tarafına alt bölüme takılabilen kişisel bir mini kumanda aleti. Pass ile otomobil kullanıcısı evinde ve iş yerinde olduğu gibi otomobilinde de alışmış olduğu düzeni ve kendi özgün dünyasını oluşturabiliyor.

Kaynak: www.mynet.com