BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Regl, utanılacak bir şey değildir' eylemi

İspanya'da bir grup aktivist, beyaz pantolon giyip üzerlerine regl kanını temsil eden kırmızı boya sürerek Madrid sokaklarına çıktı.

Abone ol

İspanya'da bir grup aktivist, beyaz pantolonlarının üzerine regl kanını temsil eden kırmızı boya sürerek kendilerini madrid sokaklarına attı.'Regl,utanılacak bir şey değildi' temalı eylem ülkede büyük yankı uyandırdı.

Kadınların korkulu rüyası regl ülkemizde de olmak üzere bir çok ülkede ne yazık ki aşılamaz bir tabu olarak görülmekte.Kadınlarımızın regl dönemlerinde çektikleri sıkıntılar yetmiyormuş gibi bir de üstüne toplum için kendini rahat hissedememeleri ekleniyor.İşte bu tabuyu yıkmak ve bu zorluğa dikkat çekebilmek için İspanyol Sangre menstual yani 'Menstruasyon Kanı' adlı grup,Madrid'de beyaz pantolon giyerek üzerlerine regl kanını temsil eden kırmızı boya sürerek eylem yaptı.

ekran-resmi-2014-11-16-14.42.38.png

Reglin görünürlüğünü ve hayatın akışı içinde doğal karşılanacak bir süreç olduğunu kabul ettirmeyi amaçlayan grup regl utancının kadınları bastırarak ataerkil düzenin devamını sağladığı ve kadını ötekileştirdiği kanısında.

ekran-resmi-2014-11-16-14.42.44.png

'KADININ DOĞASINDA OLAN BİR ŞEY AYIP OLAMAZ!'

İspanyol grup, bu eylemleriyle sokaktaki vatandaşın ilgisini çekmeyi başardı.Grubun en büyük amacı doğal olan şeyin ayıp tabusuna hapsedilmemesi ve kadınlardan bunun için utanılmamasını sağlamak.Madrid sokaklarında beyaz patolonlarıyla özgürce dolaşan kadınlar regl döneminde beyaz pantolonlara veda etmek zorunda kalan günümüz kadınlarından daha mutlu ve kararlı görünüyor.