BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  MEDYA

Reaksiyon'da Abdullah Öcalan sansürü

Reaksiyon'un 7'nci bölümü için hazırlanan fragmanda Abdullah Öcalan'ın da temsil edildiği sahneler vardı. Ancak dün akşam yayınlanan dizide bu sahnelerin yer almaması dikkat çekti.

Abone ol

“Reaksiyon”un dün akşam yayınlanan son bölümünün tanıtımında yer alan Abdullah Öcalan sahnesinin bölümden çıkarılması izleyiciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Reaksiyon dizisinin yayınlanmasının ardından özellikle sosyal medyada konuyla ilgili çok sayıda mesaj yer aldı.

Star TV'nin beğenilen dizisi ‘Reaksiyon’un son bölümü için hazırlanan fragmanında Kobani eylemleri ve İmralı Adası'nda Öcalan ile yapılan görüşmeler gibi güncel konuların da işlendiği dikkat çekmişti. Ancak dizinin dün gece yayınlanan 7. Bölümünde, fragmanda yer alan ‘Öcalan sahnesi’ yer almadı. Dizinin 7. Bölümü için hazırlanan fragmanda, senaryoda MİT Müsteşarını canlandıran kişi İmarlı Adası’na giderek Abdullah Öcalan’la görüşüyor ve Öcalan Ortadoğu ’da 17 yıldır değişmeyen tek aktörün kendisi olduğunu söylüyordu.

reaksiyon son bölüm abdullah öcalan sahneleri.jpeg

Fragmanın yayınlanmasından sonra özellikle Öcalan’ın yer aldığı sahneler merakla beklendiği için bu durum izleyicilerin gözünden kaçmadı ve özellikle sosyal medya mecralarında diziyle ilgili birçok eleştiri yazıldı.

Dizinin yapımcıları ya da Star TV tarafından ise söz konusu sahnelerin dizinin yayınlanan bölümünden neden çıkarıldığı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

 İşte sosyal medyadaki tepkilerden bazıları:

- #Reaksiyon fragman daki Öcalan sahneleri Nerede diye sormazlar mı adama???
- Reaksiyon'un fragmanında apo görüşmesi vardı ancak yayında bu gösterilmedi. Yani "vay arkadaş!" :)
- Reaksiyon'un fragmaninda ist.bşk. imralıya gidiyormuş.Yayınlanan bölümde "şimdi imralinin teorik çözümlemelerini çekemem" diyerek gitmemiş:)
- #Reaksiyon Fragman da ki imrali sahnesi dizi de kesildi. Noluyo ya
- İmralı sahnesi neden çıkarıldı? #Reaksiyon
- #reaksiyon dizisinde imralı sahnesi olmayacak mıydı yada oldu da ben mi kaçırdım...
-@Reaksiyondizi fragmanlarda verdiğiniz İmralı görüşmeleri nerede eyyy reaksiyon film??
- Haftasonu yayınlanan #Reaksiyon fragmanında müsteşar; Apo ile görüşüyordu ama dizide o sahneler çıkart(tır)ılmış.
- #Reaksiyon fregmanlarinda apo vardı yayınlamadılar galibaa
-#Reaksiyon fragmanda gösterdiklerinin bir bölümünü haftaya bıraktı sanırım haklılar bu kadar aksiyon izleyiciye zarar uyuyamayız #babamicin
- Reaksiyon'un bu bölümünde MİT Müsteşarı'nın İmralı ile ilgili sahne fragmanda vardı ama dizide göremedim. Neden kesildi acaba