BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

Rakka'dan sivillerin kaçışı başladı

Rakka operasyonu için hazırlıklar devam ederken sivil halk da kenti terk ediyor. Yaklaşık 200 bin kişinin kentten ayrıldığı bildiriliyor.

Abone ol

DEAŞ'ın Suriye'deki kalelerinden Rakka'ya yapılacak operasyon öncesinde 200 bin dolayındaki sivilin kentten kaçtığı bildirildi. DEAŞ ile mücadele koalisyonunun bir sözcüsü Rakka'dan kaçanlardan 92 bin kadarın kamplara yerleştirildiğini söyledi. Kentteki sivillere çağrı yapıldığı ve operasyondan önce Rakka'yı terk etmeleri istendiği ifade ediliyor.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre ABD'nin liderliğindeki DEAŞ'la mücadele koalisyonu kasım ayından bu yana Rakka'yı geri almak için harekat hazırlığı yapan Suriye Demokratik Güçleri adlı Arap-Kürt ittifakına destek sağlıyor.

SURİYE'DE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü her geçen gün daha fazla Suriyeli'nin Rakka'dan ayrıldığını ve kentin 30 kilometre kuzeyindeki Ayn Issa kampına günde 800 kişinin geldiğini duyurdu. Örgüt yetkilileri yardım arayanların ihtiyaçlarının karşılanmasında zorluk çekildiğini belirtiler.

2011 yılının mart ayında patlak veren Suriye iç savaşında şimdiye kadar en az 320 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Savaşı sona erdirme amacıyla Cenevre ve Astana'da yapılan görüşmelerde şimdiye kadar somut ilerleme sağlanamadı.