BIST 10.280
DOLAR 32,29
EURO 35,19
ALTIN 2.465,62
HABER /  POLİTİKA

Rahşanın YOL HARİTASI

Bülent Ecevit'in hastalanmasıyla "Milli Mutabakat" projesini üstlenen eşi görüşmelere başlıyor.

Abone ol

Ecevit hasta olunca, planını üstlendiğini söyleyen Rahşan Hanım, haftaya görüşmelerine başlayacağını belirtti, Mesut Yılmaz için ise "Ecevit bana onunla ilgili detay vermedi" dedi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in "Milli Mutabakat" projesini üstlenen eşi Rahşan Hanım, dün yol haritasını açıkladı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in çevresinde bir ittifak için önümüzdeki haftadan itibaren görüşmelere başlayacak olan Rahşan Hanım, liderlerin yanı sıra Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller gibi aktif siyasetin dışındaki isimler ve "laik cumhuriyete inanmış" sendika ve sivil toplum örgütleri ile de görüşecek.

Rahşan Hanım, dün düzenlediği basın toplantısında sözlerine "Konumuz ittifak" diye başladı.  Ecevit'in hastalanmadan önceki günlerde "Cumhuriyetin çok büyük tehlikede olduğunu düşünüp kendi kendini yiyip bitirdiğini" söyleyen Rahşan Hanım, "Şimdi Ecevit hasta oldu, bu çalışmayı kim yapacak diye düşündük ve ben üstlendim. Bu amaçla 'Cumhuriyet için el ele' çağrısı hazırladık" dedi.

Çağrı metnini okuyan Rahşan Hanım, Ecevit'in Büyükerşen'i gösterdiğini belirten ve eşinin bu çağrısını iletmek için, önümüzdeki haftadan itibaren çalışmalara başlayacağını belirten Rahşan Hanım, "Yılmaz Büyükerşen'in çevresinde bir ittifak için dolaşacağım. Çağrıyı götürüp onların ittifakı kabul edenlerinin başkanlarının biraraya gelmesini ve ittifakın ayrıntılarını görüşmelerini isteyeceğim" dedi. Rahşan Hanım, bir gazetecinin Mesut Yılmaz'ın bu birleşmeye karşı tavrının ne olduğu sorusuna ise "Ecevit, onunla ilgili bir detay vermedi" karşılığı verdi.