BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  DÜNYA

PYD muhalif Kürtleri taradı

Terör örgütü PKK'nın Suriye yapılanması PYD, kendisine ve rejime karşı miting düzenleyen muhalif Kürtlere ağır makineli silahlarla saldırdı.

Abone ol

Doçkaların kullanıldığı saldırıda 5 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı.

PYD'nin Kamışlı yolunu da keserek Amude'deki yaralıların tedavi edilme imkanını kısıtladığı iddia ediliyor. Olaydan kısa süre sonra Mardin, Şırnak, Cizre, Nusaybin ve Midyat'tan onlarca ambulans Suriye'nin Kamışlı kentinin sınırına sevk edildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesine 2 yıl önce rejimin desteğiyle yerleşen PKK'nın bölgedeki uzantısı PYD, kendisine destek vermeyenlere saldırmaya devam ediyor. Son günlerde PYD'nin silahlı militanları ile diğer Kürt parti ve grupları arasında yaşanan gerginlik bugün kanlı bir saldırıya dönüştü. Bölgede PYD dışındaki Kürt parti ve grupları, PYD ve rejimin gözaltına aldığı binlerce gencin serbest bırakılması için yaklaşık bir haftadır oturma eylemleri düzenliyordu. Bugün bir gösteri daha düzenleyen muhalif Kürtlere PYD kanlı bir saldırı düzenledi. 

HALK RASTGELE TARANDI

Suriye'nin Amude kentinde halkın tutuklu yakınlarının serbest bırakılması için yaptığı gösteri kana bulandı. Kürt parti ve gruplar, yakınlarının haksız yere tutuklandığını belirterek serbest bırakılmalarını istedi. Gösteriye müdahale eden PYD, toplananların dağılmasını istedi. Ancak göstericiler dağılmayacaklarını belirterek buna tepki gösterdi. İddialara göre bu sırada PYD'nin silahlı militanları halkın üzerine ağır makineli silahlardan doçkalarla saldırı düzenledi. Halkın rastgele tarandığı belirtilen saldırıda ilk belirlemelere göre Nadir Mahmut Xelo, Aziz Kerno, Seed Abdulbaki Seyda, Şexa Elîka ve ismi öğrenilemeyen bir kişi kurşunların hedefi olarak hayatını kaybetti. Saldırıda 50'den fazla kişi ise yaralandı.

Muhalif Kürtlerin sitesi nasname.com ile avestakurd.net, saldırıdan sonraki can pazarının görüntülerini yayınladı. Kürt internet sitelerinden nasname.com ise PYD'nin Amude - Kamışlı yolunu kapattığını, yaralıların tedavi imkanından mahrum bırakıldığını ve ölü sayısının artabileceğini duyurdu. Sınırda çok sayıda il ve ilçeden onlarca ambulans ve sağlık görevlileri Suriye'nin Kamışlı kentinin sınırına gönderildi.